„Nu se vinde nimic. Nici măcar nu vine nimeni să întrebe şi nu există niciun fel de dorinţă a investitorilor români de a cumpăra ceva în domeniul hotelier”, a declarat Goschy pentru MEDIAFAX.
El a scos la vânzare în ultimii ani mai multe hoteluri, respectiv Amfiteatru-Belvedere-Panoramic din staţiunea Neptun-Olimp, pentru care cere câteva zeci de milioane de euro, complexul Fântânele din Cluj, cu două hoteluri (Bianca şi Radu), care costă 6,5 milioane de euro, complexul Făget (80 de locuri), tot din Cluj, cu 5,2 milioane de euro, complexul Onix-Safir din staţiunea Cap Aurora (5,2 milioane de euro), hotelul Transilvania din Alba Iulia (3 milioane de euro) şi hotelul Central din Suceava (3 milioane de euro).
Goschy, în vârstă de 80 de ani, spune că încearcă să vândă o parte din hoteluri pentru a investi banii obţinuţi în modernizarea celorlalte.
Firma Unita Turism, deţinută de Goschy, are 25 de hoteluri care cumulează peste 3.500 de camere şi 7.000 de locuri în restaurante, fiind cel mai mare lanţ hotelier din România.
„Mai ieftine decât sunt hotelurile acum nu vor mai fi niciodată. Preţurile sunt de trei ori mai mici decât în 2007-2008”, a spus omul de afaceri.
El recunoaşte însă că hotelurile din ţară, cu un grad mediu anual de 30%, nu sunt rentabile. Excepţie fac cele de pe litoral, care în acest an au mers „deosebit de bine”.
Goschy îşi pune însă speranţa în pieţele din străinătate şi vrea să promoveze hotelurile prin agenţii imobiliare din China, Rusia şi ţările arabe.
„Să vină investitori ruşi, arabi sau chinezi, pentru că ei au bani să investească, şi apoi să aştepte vremuri mai bune, când piaţa hotelieră îşi va reveni. Ele sunt nerentabile acum, dar un hotel se cumpără pentru zeci de ani”, a încheiat Goschy.