Patronii cer socoteală Guvernului pentru dezastrul „fabricii de vaccinuri“ a României

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) cere deschiderea unei investigaţii privind cheltuirea celor 7 milioane de dolari luaţi de la Banca Mondială pentru investiţii necesare Institutului Cantacuzino, „fabrica de vaccinuri“ a României. AOAR acuză tentativele de falimentare a institutului, într-un comunicat trimis la redacţia ECONOMICA.NET.
Adrian N. Ionescu - lun, 01 oct. 2012, 09:39
Patronii cer socoteală Guvernului pentru dezastrul „fabricii de vaccinuri“ a României

Banii trebuia folosiţi în investiţii necesare pentru obţinerea certificării GMP ( good manufacturing practice, care confirmă că produsele sunt obţinute în condiţii de siguranţă).

Investigaţia ar trebui „să identifice persoanele cu funcţii de răspundere în Ministerul Sănătăţii, care se fac responsabile de situaţia actuală“, în care „Institutul Cantacuzino ajuns să importe 1 milion de vaccinuri BCG ( vaccin contra tuberculozei necesar nou nascuţilor în primele luni după naştere)“.

„Importăm 1 milion de vacinuri BCG, importăm vaccinuri anti gripale şi acum nu mai fabricăm nici vaccin anti tetanos. Toate acestea sintetizează cu forţa cifrelor, dez(interesul) celor plătiţi din bani publici să asigure buna funcţionare a sistemului de sănătate“, într-un comunicat trimis la redacţia ECONOMICA.NET, de Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).

AOAR acuză „politica dez(interesată) a factorilor de decizie, Ministerul Sănătăţii şi Agenţia Naţionala a Medicamentului, care face ca să fie reluata încercarea de falimentare a acestei instituţii (Institutul Cantacuzino, n.r.), de maximă importanţă economică şi strategică“.

Patronii reuniţi în AOAR evocă o altă încercare similară „de falimentare, din 2005“, eşuată şi faptul că, încă din 2003, „firme internaţionale de mare anvergură au incercat, fără succes, să lanseze colaborări cu acest institut, urmare a profesionalismului personalului de care acesta dispune“.

Dintre membrii fondatori ai AOAR se remarcă George Copos, Ion Ţiriac şi Dan Voiculescu. Florin Pogonaru este preşedinte, în conducere fiind alte nume sonore, precum Constantin Boştină, Anca Vlad, Vasile Baltac, Constantin Savu. Printre membri se mai numără şi Dinu Patriciu , George Butunoiu, Andrei Cionca, Marin Cruţescu, Irina Socol, Arin Octav Stănescu, Camelia Şucu, Florin Talpeş, Dumitru Tudor, Tiberiu Urdăreanu şi Ştefan Vuza.

Te-ar mai putea interesa și
ROBOR a urcat la 5,81% pe an
ROBOR a urcat la 5,81% pe an
Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a urcat luni la 5,81% pe an, de la 5,75% pe an în şedinţa precedentă,......
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Companiile care achiziţionează şi utilizează sisteme de Inteligenţă Artificială (IA) cu grad ridicat de risc la locul ...
Politica monetară a BCE nu trebuie să rămână restrictivă prea mult timp
Politica monetară a BCE nu trebuie să rămână restrictivă prea mult timp
Chiar dacă va mai dura o perioadă până când inflaţia în zona euro va reveni, sustenabil, la ţinta de 2%, politica ...
Ce planuri are Călin Georgescu pentru România – programul „Hrană, Apă, Energie”
Ce planuri are Călin Georgescu pentru România – programul „Hrană, Apă, Energie”
Candidatul independent Călin Georgescu a obţinut 22,38% din voturi la la primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. ...