DigiWorld şi DigiLife se lansează azi, de la ora 18.00

 Televiziunile de documentare DigiWorld şi DigiLife vor începe să emită, luni, de la ora 18.00, din echipa celor două posturi făcând parte Alexandru Mironov şi Marius Tudosiei, au declarat reprezentanţii RCS&RDS, luni, într-o conferinţă de presă.
Economica.net - lun, 01 oct. 2012, 12:01
DigiWorld şi DigiLife se lansează azi, de la ora 18.00

DigiWorld şi DigiLife, cele mai noi televiziuni din portofoliul RCS&RDS, vor emite 24 de ore din 24, în Europa Centrală şi de Sud-Est, în zonele în care compania de telecomunicaţii are reţele.

DigiWorld îşi va începe emisia cu o emisiune dedicată cunoaşterii, „Universul Cunoaşterii”, iar la DigiLife debutul aparţine emisiunilor dedicate gătitului şi alimentaţiei sănătoase – „Primar Grill”, „Flavours” şi „Silent Cooking”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, managerul de proiect al celor două televiziuni, luni, într-o conferinţă de presă, organizată în Bucureşti.

Chiriţoiu are ca obiectiv ca DigiWorld şi DigiLife să difuzeze de două ori mai multe premiere decât alte televiziuni cu profil similar, disponibile pe piaţa audiovizualului din România.

„Încercăm să facem o diferenţă pe piaţa de gen din România, să aducem cele mai noi materiale de profil, însă nu vom face rabat nici de la partea tehnică”, a spus Bogdan Chiriţoiu, susţinând că emisia DigiWorld şi DigiLife va fi „full HD”.

El a mai spus că DigiWorld şi DigiLife nu vor difuza publicitate, ci vor promova produsele grupului RCS&RDS.

DigiWorld şi DigiLife vor putea fi vizionate fără achitarea unei taxe suplimentare, în pachetele de bază, de către toţi abonaţii RCS&RDS, atât în format digital, cât şi în format analogic, a spus Florin Nemeş, coordonator de marketing al RCS&RDS, în conferinţa de presă.

În ceea ce priveşte audienţa celor două posturi, Chiriţoiu a explicat că mizează pe toţi abonaţii RCS&RDS. „Universul audienţei este exact cât universul distribuţiei. În prezent, RCS&RDS are o platformă cu peste trei milioane de abonaţi”, a spus Bogdan Chiriţoiu.

Într-o primă etapă, toate programele DigiWorld şi DigiLife vor fi achiziţionate de la producători independenţi externi, precum BBC şi ORF. Pe termen lung, însă, reprezentanţii RCS&RDS au spus că au în vedere realizarea de materiale proprii pentru ambele canale. „Primul pas pe care ni-l asumăm este cel al reportajului. Pe DigiLife avem emisiuni de travel şi de cooking şi pe aceste segmente vom încerca să producem reportaje proprii. Partea de documentar, însă, este destul de greu de abordat pentru că deja am ridicat standardele la nivel de BBC, aşa ca va fi foarte greu să producem documentare”, a menţioant Chiriţoiu.

Din echipa celor două noi televiziuni fac parte Alexandru Mironov, fost realizator şi coprezentator al emisiunii „Ştiinţă şi imaginaţie” de la TVR, şi Marius Tudosiei, proprietarul unei băcănii în Bucureşti.

Mironov va introduce unele emisiuni difuzate pe DigiWorld, în timp ce Tudosiei va introduce emisiunile culinare difuzate în fiecare luni pe DigiLife.

„Ştiu ceva despre bucătărie, îmi place la nebunie să gătesc şi mi s-a părut important că cineva adună într-un canal nişte lucruri care să ne facă să înţelegem mai bine cum e treaba asta cu mâncarea. Programele DigiLife în ediţiile de luni îi vor ajuta pe oameni să înveţe ce mănâncă. În acele prezentări scurtuţe voi vorbi despre lucruri în care eu cred”, explică Tudosiei.

Pentru Alexandru Mironov, propunerea RCS&RDS de a se alătura echipei DigiWorld a fost „o surpriză plăcută”, în condiţiile în care, aşa cum spune el, compania a reuşit să realizeze „ceea ce n-a făcut televiziunea publică”.

Deocamdată, lista prezentatorilor celor două televiziuni este deschisă. „Întrucât DigiWorls şi Digi Life sunt considerate o platformă deschisă, prezentatorilor le vor fi acordate mandate de 2-3 luni, în încercarea de a nu asimila imaginea unui prezentator cu imaginea postului (…) Am preferat să aducem două nume grele, două nume care să sune a promisiune. Avem în vedere oameni deştepţi, oameni pasionaţi şi oameni care să vor să se implice”, a declarat Bogdan Chiriţoiu pentru MEDIAFAX.

Reprezentanţii RCS&RDS au refuzat să spună la cât se ridică investiţia pentru lansarea DigiWorld şi DigiLife. „Am investit mai mult decât oricine pentru a aduce aceste două staţii la capacitatea tehnologică maximă specifică momentului”, a spus Bogdan Chiriţoiu.

RCS&RDS a primit, în 27 septembrie, aprobarea Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru a lansa televiziunile de documentare DigiWorld şi DigiLife, după ce, în şedinţa din 25 septembrie, reprezentanţii CNA au ezitat să ia o decizie în acest sens. Atunci, unii membri ai Consiliului şi-au exprimat temerile că, odată cu lansarea propriilor televiziuni de documentare, compania RCS&RDS va scoate din grilă canale concurente, ca Discovery şi National Geographic.

În faţa CNA, Bogdan Chiriţoiu a prezentat pe larg proiectul celor două televiziuni. „Întreaga metaforă a acestor canale este de a cerceta lumea din jurul nostru”, a spus atunci Chiriţoiu.

Potrivit proiectului depus la CNA, formatul de principiu al Digi World va fi tematic-documentar, iar temele abordate de televiziune vor fi: natură (flora şi fauna), ştiinţă şi tehnologie, geografie şi călătorie, IT şi gadget, omul şi Universul.

DigiLife va fi o televiziune tematică, cu profil documentar, printre temele abordate numărându-se: nutriţia, sănătatea, alimentele, călătorie şi descoperire, bricolaj, relaxare, sport şi fitness.

La cele două posturi, telespectatorii vor putea urmări seriale care îi au ca prezentatori pe Paul Merton, Bruce Parry, sau care sunt narate de sir David Attenborough. Printre emisiunile difuzate de cele două posturi se numără: „Eu sau câinele meu/ It’s me or my dog”, „Superdădaca/ Super Nanny”,”Silent Coooking”, „Primal Grill” sau „Flavours”.

DigiWorld şi DigiLife vor completa portofoliul de televiziuni deţinute de RCS&RDS.

RCS&RDS deţine şi televiziunea de ştiri Digi 24 HD, televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport. De asemenea, RCS&RDS este acţionar la Music Channel, H!T Music Channel şi UTV.

RCS&RDS este unul din cei mai importanţi operatori din regiune, furnizând servicii de telecomunicaţii în România, Ungaria, Cehia, Slovacia, Croaţia, Serbia, Spania şi Italia. Compania şi-a dezvoltat propria infrastructură de telecomunicaţii pe suport de fibră optică şi acoperă cu servicii de cablu TV, internet, telefonie fixă şi mobilă peste 200 oraşe din ţară.

Te-ar mai putea interesa și
Gheorghe Flutur, preşedintele PNL Suceava: Am votat pentru siguranţă şi prosperitate
Gheorghe Flutur, preşedintele PNL Suceava: Am votat pentru siguranţă şi prosperitate
Preşedintele filialei judeţene Suceava a Partidului Naţional Liberal (PNL), Gheorghe Flutur, a declarat, duminică, la ieşirea de la urne, că a votat pentru "siguranţă şi prosperitate"....
Biden: Acordul COP29 este istoric, iar progresele SUA în domeniul energiei curate nu se vor opri
Biden: Acordul COP29 este istoric, iar progresele SUA în domeniul energiei curate nu se vor opri
Preşedintele în exerciţiu al SUA, Joe Biden, a numit "un alt rezultat istoric" acordul COP29 pentru finanţarea eforturilor ...
Ciolacu: Am votat pentru o Românie puternică economic, o Românie cu o voce puternică în lume
Ciolacu: Am votat pentru o Românie puternică economic, o Românie cu o voce puternică în lume
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, candidat la prezidenţiale, a votat duminică dimineaţă "pentru o Românie puternică ...
Ilie Bolojan: Am votat pentru o Românie modernă şi europeană
Ilie Bolojan: Am votat pentru o Românie modernă şi europeană
Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, a declarat duminică, la secţia de votare de la Colegiul Naţional ...