Referinţa de la New York a coborât miercuri cu 2,3 dolari, sau 2,5%, la 89,59 dolari pe baril, deşi un raport al American Petroleum Institute, organizaţie finanţată de companiile petroliere din SUA, a anunţat scăderea stocurilor de petrol şi mărfuri conexe, în timp ce analiştii anticipau o evoluţie pozitivă.
Încrederea din piaţă este influenţată negativ de datele economice din China, a căror deteriorare anunţă o posibilă retragere a cererii pentru ţiţei. China este al doilea mare consumator de petrol din lume după Statele Unite, iar datele prezentate miercuri la Beijing au indicat cea mai slabă creştere a sectorului serviciilor din ultimele opt luni.
Sentimentul negativ privind cererea a fost alimentat şi de datele privind sectorul serviciilor şi industria manufacturieră din zona euro, aflate în scădere pentru cea de-a patra lună consecutiv.
Situaţia din industria serviciilor s-a deteriorat şi în Marea Britanie, unde compania de cercetare de piaţă Markit apreciază că economia se apropie de o stagnare prelungită.