“Cea mai mare parte a banilor merg către dezvoltarea platformei industriale de la Roman. Acolo vom începe producția de mortare în primăvară și nu excludem demararea construcției la o nouă fabrică de polistiren care să deservească zona Moldovei. Până la sfârșitul anului vom inaugura o linie de polistiren grafitat în hala nouă de la Ploiești și vom începe montarea liniei de producție de polistiren la Oradea”, a declarat Marcel Bărbuț, proprietarul AdePlast.
Prin instalarea noilor linii, AdePlast ajunge la o capacitate 1.100.000 metri cubi de polistiren anual, compania devenind practic cel mai important producător național de polistiren, din punct de vedere al capacității de producție și al acoperirii naționale.
În ceea ce privește investițiile noi, compania AdePlast și-a mai bugetat dezvoltarea unei fabrici de vopsea și tencuieli la Ploiești în valoare de 6 milioane de euro, în acest moment construcția halei fiind deja terminată.
“Ne aflăm în grafic cu ținta de creștere pe care ne-am proiectat-o la începutul anului, care a fost de 25 de procente. La septembrie stăm foarte bine și la capitolul profit, în sensul că acesta ni s-a dublat, de la 5,2 milioane lei, cât înregistram în 2011, la 10,9 milioane lei în această lună. Creșterile se datorează diversificării grupelor de produse ale AdePlast și în special producției de polistiren. În primul nostru an de activitate au ieșit pe poarta fabricii de la Ploiești 250.000 de metri cubi”, a mai declarat Marcel Bărbuț, proprietarul AdePlast.
Compania AdePlast a înregistrat în primele nouă luni o cifră de afaceri de aproximativ 140 milioane de lei, în creștere cu aproape 26 procente față de aceeași perioadă a anului trecut. Până la sfârșitul acestui an, compania are bugetate investiții totale de aproximativ 17 milioane de euro.
AdePlast este unul dintre cei mi importanţi producători român de adezivi şi mortare uscate, cu două facilităţi de producţie dezvoltate la nivel naţional, o fabrică la Ploieşti şi una la Oradea. Capacitatea totală de producţie pentru sectorul mortarelor se ridică la 700.000 de tone anual.