Precizările AB au loc în contextul informaţiilor apărute în presă potrivit cărora există zvonuri că brokerul Cristian Sima, revocat miercuri din funcţiile de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al Bursei de la Sibiu, ar fi dispărut cu banii unor clienţi care tranzacţionau pe pieţe externe printr-o firmă deţinută de el.
‘Informaţiile apărute în presă sunt extrem de îngrijorătoare şi afectează imaginea intermediarilor autorizaţi şi a întregii pieţe de capital din România. De aceea, Asociaţia Brokerilor susţine verificarea de urgenţă, de către autorităţile competente, a situaţiei relatate de presă, pentru stabilirea veridicităţii acesteia şi a responsabilităţilor, în cazul în care aceasta se confirmă’, se spune în comunicat.
Asociaţia Brokerilor se disociază de orice practici de această natură şi avertizează din nou investitorii că, prin apelarea la platforme de tranzacţionare şi companii neînregistrate in România, care utilizează o promovare extrem de agresivă şi promit câştiguri fabuloase, îşi asumă un risc foarte mare în ceea ce priveşte investiţia lor.
De altfel, codul deontologic al activităţii de intermediere financiară nu permite garantarea unor câştiguri sigure investitorilor. Investitorii sunt sfătuiţi să se adreseze numai societăţilor de servicii de investiţii financiare autorizate de CNVM, a căror existenţă poate fi verificată pe website-ul instituţiei.