Google marchează 107 ani de la apariţia benzii desenate „Micuţul Nemo în Ţara Visurilor”

Google sărbătoreşte, luni, printr-un logo interactiv, intitulat "Little Nemo in Google Land", 107 ani de la publicarea în presa americană a benzii desenate "Micuţul Nemo în Ţara Visurilor", creată de Winsor McCay, desenator american şi pionier al filmului de animaţie.
Economica.net - lun, 15 oct. 2012, 08:01
Google marchează  107 ani de la apariţia benzii desenate

Little Nemo (Micul Nemo) este un personaj de benzi desenate creat de Winsor McCay. În povestirile lui Winsor McCay, Micul Nemo este purtat, în vis, printr-o lume fantastică.

Privită ca o capodoperă a benzii desenate, „Little Nemo in Slumberland” a fost publicată pentru prima dată pe 15 octombrie 1905, în ziarul New York Herald. Ulterior, banda desenată a fost publicată în New York American, sub titlul „In the Land of Wonderful Dreams”.

Logoul prin care Google marchează 107 ani de la apariţia benzii desenate „Micuţul Nemo în Ţara Visurilor” este, probabil, unul dintre cele mai spectaculoase şi elaborate de la lansarea acestor logouri, în 1998, pe pagina principală a motorului de căutare.

Astfel, în povestirea imaginată de Google, Little Nemo este purtat printr-o lume fantastică, lumea Google. Povestea „Little Nemo in Google Land” se întinde pe mai multe pagini, care se succed unele sub altele în logoul interactiv pregătit luni de Google pentru utilizatorii săi.

În „Google Land”, Micul Nemo cade din pat şi este purtat prin spaţiu, printre stele şi nori, printre clădiri luxuriante şi imagini de basm. El este salvat la un moment dat de Princess Camille, personaj care apare la rândul său în povestea originală „Little Nemo in Slumberland”. În cele din urmă, în povestea imaginată de Google, Micul Nemo se trezeşte din vis în momentul în care cade din pat.

Winsor Zenic McCay (26 septembrie 1869 – 26 iulie 1934) a fost un desenator şi caricaturist american. El este cunoscut pentru benzile desenate cu Little Nemo (lansate în 1905), dar şi pentru „Dinozaurul Gertie”, un desen animat lansat în 1914. Winsor McCay este considerat un pionier al filmului de animaţie, el fiind o sursă de inspiraţie pentru Walt Disney.

Doodle-urile sunt reprezentări ocazionale ale logoului afişat pe prima pagină Google (www.google.ro), ce au acompaniat de-a lungul anilor toate căutările online făcute de utilizatorii Google din întreaga lume.

Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

În 1998, fondatorii Google – Larry Page şi Sergei Brin au participat la festivalul Burning Man din deşertul Nevada. Pentru că au vrut să-şi anunţe utilizatorii că vor fi plecaţi în acea perioadă, au adăugat emblema festivalului în spatele logoului Google. Primul doodle astfel creat a fost unul relativ simplu, dar ideea de a decora logoul companiei cu ocazia unor evenimente extraordinare a fost neaşteptat de bine primită de utilizatori, care au apreciat natura jucăuşă a acestor modificări.

Te-ar mai putea interesa și
Avertismentul Fitch, uvertura unui coșmar al finanțării, probabilitatea unui acord cu FMI crește
Avertismentul Fitch, uvertura unui coșmar al finanțării, probabilitatea unui acord cu FMI crește
Am văzut spicuiri din așa-zisul program de guvernare. Nimic de acolo nu este notabil, convingător, în contextul dezastrului bugetar....
Vânzările Dacia în Europa au depășit 500.000 de unități în primele 11 luni din 2024
Vânzările Dacia în Europa au depășit 500.000 de unități în primele 11 luni din 2024
Europenii au înmatriculat în primele 11 luni din acest an 522.013 mașini ale mărcii Dacia, cu 2% mai multe decât în ...
Tranzacțiile imobiliare și schimburile valutare peste 2.000 de euro, riguros monitorizate
Tranzacțiile imobiliare și schimburile valutare peste 2.000 de euro, riguros monitorizate
Executivul a aprobat în ședința din 18 decembrie proiectul de lege privind modificarea şi completarea Legii nr. 129/2019 ...
Companiile auto din Europa, depășite net de cele asiatice în domeniul digitalizării – studiu
Companiile auto din Europa, depășite net de cele asiatice în domeniul digitalizării – studiu
Marile companii auto asiatice devansează competitorii lor europeni în materie de digitalizare a producției în mare parte ...