Emisiunea de obligaţiuni a fost aprobată de acţionari în luna aprilie, iar condiţiile generale ale emisunii au fost publicate recent pe site-ul băncii.
Consiliul de Administraţie urmează să stabilească termenii finali ai emisiunii, iar pentru aceasta trebuie să primească împuternicire de la acţionari, într-o AGA programată pentru 30 octombrie.
Potrivit condiţiilor generale, dobânda ar urma să fie plătită semestrial, pe 15 ianuarie şi pe 15 iulie, iar rambursarea se va face la scadenţă.
„Perioada opţiunii de conversie va începe la 15 luni după emisiunea de obligaţiuni şi va expira la data care survine mai târziu dintre (a) data de scadenţă a obligaţiunii; şi (b) data finală de rambursare a obligaţiunii. Preţul de conversie va fi determinat ca şi preţul mediu ponderat cu volumul tranzacţiilor pentru 90 zile de tranzacţionare anterioare datei de conversie, luând în considerare operaţiunile Bursei de Valori Bucureşti pe piata regulată, ajustate pentru orice operaţiune de fracţionare a acţiunilor”, se arată în condiţiile generale.
Cea mai recentă emisiune de obligaţiuni convertibile a Băncii Transilvania a fost în 2005, când banca a emis obligaţiuni cu o maturitate de cinci ani prin care a atras 24,1 milioane dolari.
Cei mai mari acţionari ai băncii sunt Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), cu 14,61%, din titluri şi Bank of Cyprus, cu 9,9%. Printre acţionarii semnificativi se regăseşte SIF Moldova (5%), preşedintele Consiliului de Administraţie al băncii, Horia Ciorcilă, şi International Finance Corporation, divizie a Grupului Băncii Mondiale.
Banca are un capital social de 1,903 miliarde lei, divizat în 1,093miliarde de acţiuni cu o valoare nominală de 1 leu. Acţiunile băncii au crescut nesemnificativ, cu 0,08% în şedinţa bursieră de joi, la 1,199 lei. La această cotaţie, capitalizarea instituţiei de credit este de 2,281 miliarde lei (498 milioane euro).