Leul s-a apreciat pe interbancar

Cotaţiile monedei naţionale au coborât sub 4,54 lei/euro la începutul sesiunii interbancare de marţi, într-o piaţă în care principalele ordine de vânzare de euro au provit indirect de la BNR, cred unii dealeri.
Economica.net - mar, 30 oct. 2012, 08:55
Leul s-a apreciat pe interbancar

În jurul orei 10:15, schimburile se perfectau la 4,5380 – 4,5400 lei/euro, cu un ban mai jos faţă de nivelul de la finalul sesiuni precedente, de 4,5480 – 4,5500 lei/euro.

Unii dealeri cred că vânzările de valută au provenit în principal de la BNR, care vinde indirect valuta preluată de la Ministerul Finanţelor, profitând de lichiditatea slabă din piaţa interbancară. Finanţele au împrumutat recent 421,5 milioane euro prin obligaţiuni scadente în iulie 2015.

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat luni un curs de referinţă în scădere pentru a patra sesiune consecutiv, la 4,5442 lei/euro, cel mai redus nivel începând cu 4 octombrie.

Pentru moneda americană, referinţa a coborât nesemnificativ, de la 3,52 lei/dolar la 3,5195 lei/dolar. În acelaşi timp, cursul oficial leul/franc elveţian a scăzut de la 3,7638 lei/franc la 3,7580 lei/franc.

Cursurile de referinţă leu/dolar şi leu/franc sunt calculate de Banca Naţională a României în funcţie de paritatea leu/euro şi ratele de schimb euro/dolar şi euro/franc.

Dobânzile practicate marţi dimineaţa de bănci pentru sumele atrase (ROBID) şi plasate (ROBOR) pe termen de o zi se situau la 5,25 – 5,75%.

Te-ar mai putea interesa și
Florin Barbu, ministrul Agriculturii: Avem un grad de autosuficienţă de peste 150% atât la carnea de pui, cât şi la ouă. Peste 50% din ceea ce producem în România pleacă la export
Florin Barbu, ministrul Agriculturii: Avem un grad de autosuficienţă de peste 150% atât la carnea de pui, cât şi la ...
România are un grad de autosuficienţă de peste 150% atât la carnea de pui cât şi la ouă, iar peste 50% din producţie pleacă la export, astfel încât este normal să promovăm sectorul......
Franța este deschisă ideii de a invita imediat Ucraina să adere la NATO
Franța este deschisă ideii de a invita imediat Ucraina să adere la NATO
Ministrul de Externe al Franţei, Jean-Noel Barrot, a declarat sâmbătă la Kiev că Parisul este deschis ideii de a invita ...
Apele Române au început lucrările de întreținere a plajelor de pe litoral pe perioada sezonului rece
Apele Române au început lucrările de întreținere a plajelor de pe litoral pe perioada sezonului rece
Echipele de la Apele Române Dobroge Litoral desfăşoară activităţi de conservare şi întreţinere a plajelor pe tot ...
Guvernatorul Băncii Franței, Francois Villeroy de Galhau, se așteaptă ca inflația din zona euro să ajungă la 2% la începutul lui 2025
Guvernatorul Băncii Franței, Francois Villeroy de Galhau, se așteaptă ca inflația din zona euro să ajungă la 2% la ...
Ritmul de creştere a preţurilor de consum în zona euro va atinge ţinta de 2% vizată de Banca Centrală Europeană la ...