Vânzarea operaţiunilor Real ar urma deciziei similare a grupului francez rival Carrefour, care a ieşit de pe pieţele din Grecia, Singapore şi Columbia şi vrea să-şi vândă diviziile din Polonia şi Turcia, care parte a programului de restructurare masivă.
Olaf Koch, directorul general al companiei, a declarat că la sfârşitul acestui an Metro AG, al patrulea mare retailer din lume, va lua o decizie privind posibilitatea extinderii lanţului Mediamarkt în China. Mulţi retaileri îşi reanalizează planurile de expansiune în China din cauza concurenţei în regiune.
De asemenea, Olaf Koch a confirmat că se aşteaptă la un declin al profitului înainte de dobânzi şi taxe la aproximativ 2 miliarde de euro (2,6 miliarde de dolari) în 2012, dar vânzările ar urma să crească faţă de anul trecut, când s-au situat la 66,7 miliarde de euro.
În 9 octombrie, agenţia de evaluare financiară Moody’s Investors Service a coborât cu o treaptă ratingul atribuit Metro, la ‘Baa3’ de la ‘Baa2’, în timp ce perspectiva a fost modificată la stabilă de la negativă. Perspectiva stabilă reflectă punctul de vedere al Moody’s că profitul Metro se va stabiliza anul viitor, în condiţiile în care există posibilitatea ca zona euro să înregistreze o creştere economică mai solidă în 2013 decât în 2012.
METRO Cash & Carry s-a lansat oficial în România în luna octombrie 1996, când a deschis primul magazin din Bucureşti. Astăzi, reţeaua numără 25 de centre de distribuţie amplasate în Bucureşti, în Braşov, Constanţa, Timişoara, Cluj, Bacău, Iaşi, Craiova, Baia Mare, Galaţi, Ploieşti, Oradea, Sibiu, Suceava, Piteşti, Tg. Mureş, Arad şi Deva. Real Hypermarket România s-a lansat, oficial, în martie 2006 şi operează 25 de magazine pe piaţa locală în 18 oraşe din ţară, dintre care patru în Bucureşti, trei în Timişoara, câte două în Oradea şi Constanţa, şi câte unul în Arad, Baia Mare, Satu Mare, Cluj-Napoca, Deva, Sibiu, Târgu Mureş, Braşov, Suceava, Bacău, Galaţi, Ploieşti, Piteşti şi Craiova.