MApN retrage gradele acordate cu nereguli. Pe listă, de la Isărescu la Hagi

Ministerul Apărării Naţionale a revocat ordinele de acordare de grade Codruţei Kovesi, lui Robert Turcescu şi lui Kelemen Hunor, la solicitarea acestora, şi anunţat că a dispus revocarea ordinelor de avansare sau acordare a gradelor din anii 2011 şi 2012 pentru care s-au constatat nereguli, pe listele publicate din august de minister apărând o serie de personalităţi publice, de la Mugur Isărescu la Gheorghe Hagi.
Economica.net - Dum, 04 nov. 2012, 18:16
MApN retrage gradele acordate cu nereguli. Pe listă, de la Isărescu la Hagi

Conform unui comunicat al MApN remis duminică agenţiei MEDIAFAX, „au fost revocate ordinele de acordare de grade în rezervă, ca urmare a solicitărilor proprii, înaintate ministrului apărării naţionale, pentru Kövesi Laura-Codruţa, Turcescu Robert Nicolae şi Kelemen Ioan Hunor”.

Conform unui comunicat al MApN remis duminică agenţiei MEDIAFAX, „urmare a rezultatelor analizei efectuate de către comisia constituită prin ordin al ministrului Apărării Naţionale, Corneliu Dobritoiu , pentru verificarea modului de acordare a gradelor şi înaintare în grad a ofiţerilor în rezervă din MApN, s-a dispus revocarea ordinelor de avansare sau acordare a gradelor în rezervă pentru cazurile din anii 2011 şi 2012 în care nu au fost îndeplinite condiţiile prevăzute de Legea 80/1995” .

Astfel, este vorba despre 316 persoane care au fost înaintate în grad în anul 2011, 426 de persoane cărora li s-au acordat grade în rezervă în anul 2011, 77 de• persoane care au fost înaintate în grad în anul 2012 şi 16 persoane cărora li s-au acordat grade în rezervă în anul 2012.

Listele cu toate aceste persoane au fost făcute publice de MApN încă din luna august.

Guvernatorul Mugur Isărescu, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, fostul şef ANAF Sorin Blejnar şi psihoterapeutul Aliodor Manolea se află pe lista MApN cu avansări în grad din 2011 şi 2012 în care au fost constatate nereguli.

Totodată, în situaţia prezentată de Ministerul Apărării pentru avansările în grad din 2011 mai figurează analistul Bogdan Chirieac, primarul Buzăului, Constantin Boşcodeală, senatorul independent Chirvăsuţă Laurenţiu, fostul primar de Botoşani Cătălin Flutur, dar şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

În plus, pe listele din 2011 mai apare primarul de Târgu Jiu, Florin Cîrciumaru, fostul şef al ANI Cătălin Macovei, fostul secretar de stat în Ministerul Muncii Nicolae Ivăşchescu, fostul şef al TVR Alexandru Lăzescu, senatorul UNPR Ovidius Mărcuţianu, fostul preşedinte al CJ Buzău Victor Mocanu, deputatul Dan Ilie Morega, deputatul Eugen Nicolicea,

De asemenea, în lista MApN apare şi procurorul Codruţ Olaru.

Pe lista MApN mai apar primarul din Piteşti, Tudor Pendiuc, deputatul Cezar Preda, fostul primar al Craiovei Antonie Solomon, actualul primar de la Slatina, Darius Vâlcov, fostul director Metrorex, Gheorghe Udrişte.

Totodată, în 2011 au mai fost acordate grade şi fostului ministru de Finanţe Bogdan Drăgoi, deputatului Nicolae Păun, senatorului PDL Ion Ruşeţ şi deputatului PDL Alin Trăşculescu.

De asemenea, în lista înaintărilor în grad în rezervă mai apar fostul preşedinte al CJ Iaşi, Constantin Simirad şi fostul primar al sectorului 6, Cristian Poteraş, precum şi Emilian Schwartzenberg şi realizatorul TV Vlad Enăchescu.

Şi foşti membri ai echipei de fotbal Steaua – generaţia ’86 apar pe listele cu avansări în grad cu nereguli din 2011. Este vorba despre Miodrag Belodedici, Gabi Balint, Ladislau Boloni, Helmut Duckadam, Adrian Bumbescu, Ştefan Iovan, Victor Piţurcă.

Totodată, apar pe lista MApN şi Gheorghe Hagi şi Dumitru Stîngaciu.

Te-ar mai putea interesa și
Cristian Buşoi, despre conducerea PNL: Există argumente extrem de puternice în favoarea lui Ilie Bolojan
Cristian Buşoi, despre conducerea PNL: Există argumente extrem de puternice în favoarea lui Ilie Bolojan
Liberalul Cristian Buşoi a declarat luni că există argumente "extrem de puternice" în favoarea lui Ilie Bolojan pentru ca acesta să preia conducerea PNL, arătând, însă, că "decizia va fi......
ROBOR a urcat la 5,81% pe an
ROBOR a urcat la 5,81% pe an
Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, ...
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Companiile care achiziţionează şi utilizează sisteme de Inteligenţă Artificială (IA) cu grad ridicat de risc la locul ...
Politica monetară a BCE nu trebuie să rămână restrictivă prea mult timp
Politica monetară a BCE nu trebuie să rămână restrictivă prea mult timp
Chiar dacă va mai dura o perioadă până când inflaţia în zona euro va reveni, sustenabil, la ţinta de 2%, politica ...