Activele aparţin unui număr de 13 persoane care „au legătură cu una dintre cele mai importante familii de industriaşi din Italia, activă în industria textilelor şi modei”, a anunţat poliţia financiară, fără să dea detalii despre anchetă.
Surse apropiate situaţiei au confirmat că familia Marzotto este investigată în legătură cu vânzarea, printr-o tranzacţie de 2,6 miliarde de euro, a companiei Valentino şi subsidiarei germane Hugo Boss către Permira, companie de investiţii din Marea Britanie.
Activele includ apartamente în Milano şi Roma, o vilă cu 25 de camere în staţiunea Cortina d’Ampezzo, din Munţii Alpi, precum şi terenuri. Poiţia a pus sechestru pe bunuri pentru a acoperi o posibilă evaziune fiscală de 65 de milioane de euro a celor 13 persoane.
Membri ai familiei Marzotto nu au putut fi contactaţi pentru comentarii, dar avocaţii acestora au catalogat acuzaţiile drept complet nefondate.
Familia de industriaşi italieni a folosit o companie de tip holding din Luxembourg pentru a evita plata de taxe către autorităţile din Italia pentru vânzarea Valentino.
Potrivit poliţiei financiare, taxele ar fi trebuit plătite oricum, întrucât compania care a vândut Valentino funcţiona dintr-un sediu din Italia, chiar dacă era înregistrată în Luxembourg.
Evaziunea fiscală este o problemă majoră în Italia. Potrivit unor estimări, circa o treime din economie nu este taxată de autorităţi.
Castelul vizat de autorităţi, Villa Trissino Marzotto, se află în apropierea oraşului Vicenza şi aparţine familiei Marzotto de 60 de ani. Clădirea a fost extinsă în secolul XVIII, iar în prezent are peste 50 de camere.