5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 23.11.2012

Operatorii testează ideea lansării unor abonamente cu voce şi SMS-uri nelimitate, Oltchim a intrat în executare silită şi care este miza negocierilor de la Bruxelles pentru fermierii români. Citeşte pe larg revista presei din 23 noiembrie.
Economica.net - vin, 23 nov. 2012, 06:42
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 23.11.2012

ZF: Operatorii de telefonie mobilă testează ideea lansării unor abonamente cu voce şi SMS-uri nelimitate. De la planurile tarifare din anii ’90, care includeau doar câteva minute sau SMS-uri către numere din reţea, până la ofertele actuale cu sute sau chiar mii de minute de apeluri şi SMS-uri, operatorii locali de telefonie mobilă fac paşi din ce în ce mai hotărâţi spre un nou model: abonamentele cu voce şi SMS-uri nelimitate spre orice destinaţie naţională, în care diferenţa o vor face viteza şi volumul de date incluse.

Hotnews.ro: Oltchim, în executare silită. Instalaţiile de pe platforma petrochimica de la Piteşti sunt scoase azi la licitaţie. Oltchim a ajuns la stadiul de executare silita pentru o mare parte din instalatiile de pe platforma petrochimica de la Pitesti. Potrivit unui anunt al executorului judecatoresc, Emilia Mateescu, astăzi, incepand cu ora 10.00, va avea loc vanzarea prin licitatie publica a circa 1000 de bunuri mobile de pe platforma petrochimica. Acestea sunt scoase la vanzare in contul unei datorii de 7 milioane de euro catre catre un furnizor de materii prime, Polchem Societe Anonyme. Fostul director general al Oltchim, Constantin Roibu, a spus ca in cazul in care instalatiile vor fi vandute pentru fier vechi, Oltchim nu va reusi sa obtina nici macar 7 milioane de euro.

Gândul: Bani UE pentru România. Miza negocierilor de la Bruxelles pentru agricultorii români. Cât ar putea pierde marii fermieri. Un plus de 43 până la 64 de euro subvenţie pentru fiecare hectar din banii Uniunii Europene, pentru cei şapte ani cuprinşi în bugetul 2014-2020. Aceasta este, în linii mari, miza negocierilor din aceste zile de la Bruxelles pentru banii destinaţi agriculturii în România. Surse oficiale au declarat pentru gândul  că, în scenariul optimist al unor tăieri de doar 75-80 de miliarde din bugetul propus de Comisia Europeană, în buzunarul fiecărui fermier român ar urma să ajungă treptat, până în 2017 şi apoi să se menţină până în 2020, 183 de euro pe hectar faţă de 119 cât dă Bruxelles-ul acum prin plăţi directe.

Agrointel.ro: Ce face Ioan Niculae după ce a rămas fără gaz ieftin: furaje pentru animale din resturile de la bioetanol. Chiar dacă americanii le folosesc de 50 de ani, în România, sunt puţini fermieri care au auzit de DDGS-uri (cereale uscate de la distilator cu solubile). Un producător local vrea să le schimbe mentalitățile și să-i facă să folosească furaje uscate. Fabrica de bioetanol de la Zimnicea, o investiţie de circa 80 milioane de euro, este cea mai mare unitate de profil din Sud-Estul Europei şi pe locul cinci în Europa cu o producţie de 80.000 de tone pe an de bioetanol, la care se adaugă alte 70.000 de tone de furaje pentru animale (DDGS). Materia primă de bază este porumbul care este valorificat la maximum, adică amidonul este convertit în bioetanol, iar ce rămâne (proteine, substanţe minerale, lipide, etc.) este valorificat prin producţia de furaje pentru animale.

România liberă: Băncile concediază agresiv şi în 2013. Se angajează însă roboţi . În sectorul bancar nu se restructrează doar credite ci şi angajaţi-în special lucrătorii de ghişeu, agenţii de vânzări, operatorii call-center. O parte din cei aproape 5.000 de salariaţi plecaţi în acest an vor fi înlocuţi cu ghişee automate şi roboţi telefonici. Băncile au ajuns, în principal, spaţii de plătit rate şi facturi iar în condiţiile în care peste 17% din totalul creditelor la nivel de sistem sunt neperformante, tăierea costurilor a devenit o prioritate. La începutul anului, un articol din Capital făcea bilanţul concedierilor anunţate şi ajungea la 5.000 la principalele bănci. BCR care deţine 20% din piaţă a anunţat deja că în primele 9 luni personalul său a scăzut cu aproape 10% (de la 8400 la 7600, în condiţiile în care la sfârşitul lui 2008, în bancă lucrau 10.000 oameni). Sunt vizaţi în principal operatorii de ghişeu, de call-center, agenţii de vânzări (oricum puţini clienţi mai doresc credite).

Te-ar mai putea interesa și
Politica monetară a BCE nu trebuie să rămână restrictivă prea mult timp
Politica monetară a BCE nu trebuie să rămână restrictivă prea mult timp
Chiar dacă va mai dura o perioadă până când inflaţia în zona euro va reveni, sustenabil, la ţinta de 2%, politica monetară a Băncii Centrale Europene (BCE) nu ar trebui să rămână......
Ce planuri are Călin Georgescu pentru România – programul „Hrană, Apă, Energie „
Ce planuri are Călin Georgescu pentru România – programul „Hrană, Apă, Energie „
Candidatul independent Călin Georgescu a obţinut 22,38% din voturi la la primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. ...
CEC Bank – Comisioane de administrare ZERO pentru două pachete bancare achiziționate în 25-27 noiembrie
CEC Bank – Comisioane de administrare ZERO pentru două pachete bancare achiziționate în 25-27 noiembrie
CEC Bank desfășoară o campanie aniversară în perioada 25 – 27 noiembrie 2024, în care comisioanele de administrare ...
Rețele Electrice Muntenia, licitație de peste 445 mil. lei pentru mentenanța și modernizarea unor linii de medie și joasaă tensiune
Rețele Electrice Muntenia, licitație de peste 445 mil. lei pentru mentenanța și modernizarea unor linii de medie și ...
Reţele Electrice Muntenia a lansat o licitaţie publică pe platforma SEAP, cu o valoare de peste 445 milioane lei, pentru ...