Profitul operaţional a crescut cu 67,8%, la 9,9 milioane de lei.
„Rezultatele înregistrate în trimestrul al treilea reflectă abordarea conservatoare, prudentă pe care Allianz-Ţiriac continuă să mizeze. Reuşim astfel să ne menţinem într-o poziţie competitivă, în măsură să confere stabilitate afacerilor pe care le derulăm”, a declarat directorul general al Allianz-Ţiriac Asigurări, Remi Vrignaud.
În perioada analizată, Allianz-Ţiriac Asigurări a continuat să-şi îmbunătăţească poziţia pe segmentul de clienţi reprezentat de persoane fizice. Astfel, veniturile de retail ale companiei au înregistrat o creştere de circa 14%, dinamica fiind susţinută atât de atragerea de noi clienţi persoane fizice, cât şi de majorarea numărului de persoane care deţin două sau mai multe poliţe de asigurare emise de Allianz-Ţiriac.
„De cealaltă parte, pe segmentul persoanelor juridice, stabilitatea afacerilor este evidenţiată mai ales de nivelul ridicat de fidelitate al clienţilor. Rata de reînnoire a contractelor de asigurare depăşeşte 80% în cazul poliţelor de asigurări generale, în timp ce în ceea ce priveşte produsele de asigurări de viaţă de grup, rata de retenţie a clienţilor se situează în jurul unui procent de 60%”, se mai spune în comunicat.
În perioada ianuarie-septembrie, circa 60% din veniturile totale din asigurări ale Allianz-Ţiriac au fost generate de asigurările contractate de persoane juridice.
Pe segmentul de asigurări generale, primele subscrise de Allianz-Ţiriac s-au situat la 596,6 milioane de lei, foarte aproape de valoarea înregistrată în acelaşi interval din 2011 (599 milioane de lei).
Valoarea totală a indemnizaţiilor plătite pentru poliţele de asigurări generale a fost de 411 milioane de lei.
Clasa de asigurări pentru avarii şi furt auto (CASCO) rămâne cea mai importantă din perspectiva contribuţiei la realizarea veniturilor din asigurări generale, cu o pondere de 49% şi venituri de 294 milioane de lei.
„În continuare, portofoliul de asigurări CASCO non-leasing a avut o evoluţie pozitivă, înregistrând subscrieri în creştere cu aproape 5%, comparativ cu perioada corespunzătoare primelor nouă luni din 2011. Această creştere a fost susţinută de vânzările superioare pe segmentul persoanelor fizice, care s-au majorat cu 15%. În ceea ce priveşte subscrierile poliţelor de avarii şi furt auto contractate de societăţile de leasing partenere, portofoliul companiei este foarte aproape de a ajunge la un echilibru, în următoarele 6 luni veniturile din contractarea de noi poliţe urmând să compenseze în totalitate impactul negativ generat la nivelul veniturilor de contractele de leasing ajunse la maturitate”, se spune în comunicat.
La nivelul portofoliului de asigurări de bunuri şi proprietăţi, veniturile Allianz-Ţiriac s-au situat la acelaşi nivel consemnat în perioada corespondentă din 2011, respectiv la 133 milioane de lei.
Din această valoare, 35% reprezintă prime brute subscrise pentru asigurarea locuinţelor.
Veniturile din prime de asigurări RCA au crescut cu peste 12%, la 123 milioane de lei.
„Această evoluţie a fost susţinută, în principal, de avansul consemnat de vânzările de poliţe RCA contractate de persoane fizice, care au generat venituri mai mari cu 40%, în intervalul analizat. Pe segmentul clienţilor persoane juridice, subscrierile RCA s-au majorat uşor, cu circa 2%”, se mai spune în comunicat.
Pe segmentul asigurărilor de viaţă, Allianz-Ţiriac a realizat vânzări de 75,9 milioane de lei, în creştere cu 5,2% faţă de septembrie 2011.
Primele subscrise în contul produselor tradiţionale de asigurări de viaţă au crescut cu 6%, la 37,8 milioane de lei. De asemenea, produsele cu componentă investiţională au generat venituri de 38,1 milioane de lei, în urcare cu 4,4% faţă de acelaşi interval din anul anterior.
„Rezultatele înregistrate în aceste nouă luni din 2012 arată că ne menţinem o poziţionare bună pe piaţă, atât din perspectiva dimensiunii veniturilor, cât şi sub aspectul profitabilităţii. Rămânem conservatori în privinţa abordărilor viitoare, în sensul respectării cu stricteţe a principiilor prudenţiale în ceea ce priveşte subscrierea riscurilor şi politicile investiţionale”, a afirmat Vrignaud.
După nivelul primelor subscrise, Allianz-Ţiriac a încheiat anul trecut pe a doua poziţie în ierarhia asigurătorilor locali, fiind devansat de Astra Asigurări.
Cu un capital social de 99,4 milioane de de lei, asigurătorul este controlat de grupul Allianz – 52,16% şi Vesanio Trading Limited (Cipru) – 44,48%, companie deţinută de omul de afaceri Ion Ţiriac.