ZF: Din metrou direct la shopping: Adamescu aduce traficul de la metrou direct în magazinul Unirea printr-un tunel. Proiectul comercial Unirea din centrul Capitalei, controlat de familia Adamescu, va fi legat începând cu anul viitor de cea mai tranzitată staţie de metrou – Piaţa Unirii – printr-un tunel subteran direct în care vor fi amenajate noi magazine, sub forma unei galerii comerciale de 1.500 de metri pătraţi. Circa 40.000 de oameni trec zilnic prin cele două staţii de la Piaţa Unirii (foto, intrare din faţa magazinului Unirea), iar reprezentanţii centrului comercial speră ca această investiţie, estimată la un milion de euro, să aducă o creştere a numărului de vizitatori din proiectul Unirea cu cel puţin 20%.
Adevărul: Salariul real a crescut la stat şi a scăzut la privat. Scumpirile au erodat puterea de cumpărare a angajaţilor din 10 domenii economice, dar nu i-au afectat pe bugetari şi pe salariaţii companiilor cu capital majoritar de stat. Din octombrie 2011 până în octombrie 2012, salariul mediu net pe economie a crescut cu 6,5%, iar media scumpirilor – inflaţia – a fost de 5%, ceea ce înseamnă o uşoară creştere a puterii de cumpărare, în termeni statistici. Dar, faţă de această medie, diversele domenii de activitate au consemnat creşteri sau scăderi, în sensul că în unele sectoare puterea de cumpărare a avansat mai mult, în timp ce în altele s-a erodat.
ZF: Topul celor mai bogate colegii electorale: Colegiul 2 Senat şi Colegiul 3 de la Cameră din Bucureşti găzduiesc afaceri de 30 mld. euro. Cel mai „bogat” colegiu uninominal din România este Colegiul 2 Senat din Bucureşti aflat în sectorul 1 pentru care se bat opt candidaţi, şanse reale având însă fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu (USL) şi Augustin Minel Ofiţeru (USL). În Colegiul 2 Senat din Bucureşti îşi au sediile centrale 38 din cele 100 de companii din România în funcţie de cifra de afaceri în 2011. Acestea au avut o cifră de afaceri cumulată de 30 mld. euro anul trecut. În fruntea listei celor mai bogate colegii de deputaţi se află Colegiul 3, situat tot în sectorul 1, unde sunt concentrate 19 din cele 100 cele mai mari companii după cifra de afaceri în 2011.
Capital: Angajații români își schimbă jobul ca-n vremurile bune. Cele mai multe reduceri de personal, dar și de plecări voluntare, s-au înregistrat în departamentele de marketing, vânzări și operațiuni. Per total, fluctuația de personal la nivelul întregii piețe a muncii este de 12% – foarte ridicat, ținând cont de actualele condiții economice. Pentru comparație, în anii 2007-2008, considerați de boom economic, fluctuația se apropia de o cincime din totalul forței de muncă. În anii imediat următori, procentul a scăzut semnificativ, stabilizându-se, în intervalul 2009-2010, în jurul cifrei de 4%.
Agrointel: Cele mai valoroase branduri din Republica Moldova. Cricova şi Purcari au rămas şi în 2012 cele mai valoroase branduri din Republica Moldova. Orientarea spre export a asigurat industriei vinului din Republica Moldova nu doar notorietate ci şi fluxuri semnificative şi constante de fonduri din vânzările efectuate pe pieţele internaţionale care au susţinut bunele evoluţii din sector – exporturile de vin deţin o cotă de 30% din valoarea totală a exporturilor ţării.