Titlurile au fost transferate la ora 15:34, la preţul de 0,1041 lei, cu 20% sub ultima cotaţie de luni, de 0,1302 lei/acţiune.
Tranzacţia fost realizată, totodată, cu trei minute înainte ca pe BVB să fie cedate două pachete de acţiuni OMV Petrom pentru 9,8 milioane lei (2,2 milioane euro).
Astfel, intervalul scurt de timp la care au fost realizate cele trei tranzacţii şi faptul că au fost realizate într-o şedinţă în care lichiditatea este foarte redusă ar putea fi un indiciu că acţiunile OMV Petrom şi Albalact au fost vândute de un fond de investiţii.
Compania este unul dintre primii trei producători de lapte şi produse lactate din România. Albalact are mai mult de 600 de angajaţi şi peste 5.000 de acţionari, fiind listată la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucureşti.
La începutul lunii august, preşedintele CA şi directorul general al companiei, Raul Ciurtin, şi tatăl său Petru Ciurtin au transferat 26,85% din acţiunile Albalact către o firmă înregistrată în Cipru, Crisware Holdings.
Atunci, Raul Ciurtin a declarat pentru MEDIAFAX că va investi prin firma din Cipru.
În acţionariatul Albalact se regăsesc Petru Ciurtin, tatăl directorului general (31,74% din titluri) şi fondul de investiţii RC2 Limited, înregistrat în Cipru (25,45%).
Compania a înregistrat în primele nouă luni cu afaceri de 247 milioane de lei, nivel apropiat de cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, şi cu un profit net în scădere cu 23%, la 2,7 milioane lei.
Tranzacţia negociată cu acţiunile Albalact nu a influenţat preţul de pe piaţa principală, unde cotaţia a crescut cu 0,61%, la 0,131 lei, pe un rulaj de doar 10.000 de lei.
Raportat la cea mai recentă cotaţie de pe piaţa principală, Albalact este evaluată la 85,5 milioane lei (18,8 milioane euro), iar în funcţie de preţul la care a fost realizat deal-ul, compania este evaluată la 68 milioane lei (15 milioane euro).