Pogonaru face vehicul financiar la Prodplast

Producătoarea de materiale plastice Prodplast Bucuresti (PPL), controlată de omul de afaceri Florin Pogonaru, va investi până la 7,5 milioane euro la bursă şi în fonduri de investiţii de private equity. Acestea cumpără companii şi le revând în profit.
Adrian N. Ionescu - lun, 17 dec. 2012, 11:20
Pogonaru face vehicul financiar la Prodplast

Acţionarii au fost, de fapt, de acord cu majorarea cu 50% a sumei pe care o alocaseră în primăvară în aceleaşi scopuri, potrivit raportului transmis, marti, Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Florin Pogonaru se pregăteşte pentru ofertele publice iniţiale de acţiuni (IPO) ale Romgaz şi ale altor mari companii de stat. Companiile urmau să se listeze la bursă.

Ofertele au fost amânate în contextul tulburărilor politice din acest an.

Consiliul de supraveghere al Prodplast Bucureşti (PPL) a fost mandatat să decidă, pentru „valorificarea eficientă a disponibilităţilor băneşti”, „efectuarea de plasamente constând în subscrierea de acţiuni în operaţiuni de tip IPO şi în majorări de capital al societăţilor lsitate pe pieţele reglementate / sistemele alternative de tranzacţionare, investirea în titluri cu lichiditate ridicată şiparticiparea la capitalizarea unor fonduri de investiţii de private equity“, se spune în raport.

AGA a mai aprobat şi reluarea activităţii Prodplast în noua locaţie de pe platforma industrială Faur, unde a închiriat două hale în suprafaţă totală de peste 7.000 mp şi unde vrea să reînceapă producţia cu echipamente noi.

Compania a trecut printr-o divizare controversată, în urma căreia s-a desprins firma Prodplast Imobiliare, căreia aparţine terenul pe care se află acum compania, amplasat în zona Pietei Obor. Aici ar urma sa fie construit un centru comercial.

Prodplast Bucureşti (PPL) şi-a întrerupt activitatea la 1 mai, pentru relocare. Chiar şi aşa a înergistrat un profit de 1,3 milioane de lei, din afaceri nete de peste 23 de milioane, în primele 9 lunmi ale anului.

Oficial acţionarii companiei sunt Nord Bucureşti, cu peste 27% din acţiuni, SIF Oltenia (aproape 24%) şi Floreasca Developement (11%).

 

Te-ar mai putea interesa și
Politica monetară a BCE nu trebuie să rămână restrictivă prea mult timp
Politica monetară a BCE nu trebuie să rămână restrictivă prea mult timp
Chiar dacă va mai dura o perioadă până când inflaţia în zona euro va reveni, sustenabil, la ţinta de 2%, politica monetară a Băncii Centrale Europene (BCE) nu ar trebui să rămână......
Ce planuri are Călin Georgescu pentru România – programul „Hrană, Apă, Energie „
Ce planuri are Călin Georgescu pentru România – programul „Hrană, Apă, Energie „
Candidatul independent Călin Georgescu a obţinut 22,38% din voturi la la primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. ...
CEC Bank – Comisioane de administrare ZERO pentru două pachete bancare achiziționate în 25-27 noiembrie
CEC Bank – Comisioane de administrare ZERO pentru două pachete bancare achiziționate în 25-27 noiembrie
CEC Bank desfășoară o campanie aniversară în perioada 25 – 27 noiembrie 2024, în care comisioanele de administrare ...
Rețele Electrice Muntenia, licitație de peste 445 mil. lei pentru mentenanța și modernizarea unor linii de medie și joasaă tensiune
Rețele Electrice Muntenia, licitație de peste 445 mil. lei pentru mentenanța și modernizarea unor linii de medie și ...
Reţele Electrice Muntenia a lansat o licitaţie publică pe platforma SEAP, cu o valoare de peste 445 milioane lei, pentru ...