Târgul de carte Gaudeamus s-a deschis în Capitală

Cea de-a XVIII-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură are loc între 23 şi 27 noiembrie la Pavilionul Central Romexpo. Italia este invitată de onoare la GAUDEAMUS 2011.
Economica.net - mie, 23 nov. 2011, 07:58

Târgul organizat de Radio România se desfăşoară în Pavilionul Central al Complexului Expoziţional Romexpo, oferind publicului ofertele a peste 400 de editori, distribuitori de carte, instituţii culturale şi de învăţământ din România şi din străinătate într-un un spaţiu de 14.000 mp.

Târgul Internaţional Gaudeamus este centrul pieţei editoriale şi al vieţii culturale din România, oferind cadrul excelent de întâlnire între o ofertă editorială complexă şi variată şi principalul său beneficiar – publicul iubitor de carte. Printre expozanţii prezenţi, la Târg figurează edituri româneşti şi străine, tipografii, instituţii de învăţământ, centre şi institute culturale, instituţii mass-media, agenţii de difuzare de carte, firme multimedia, agenţii literare, organizaţii non-guvernamentale cu profil cultural şi educaţional, asociaţii profesionale etc.

Italia, ţară invitată de onoare la GAUDEAMUS 2011!

Italia va fi ţara invitată de onoare la cea de a 18-a ediţie a Târgului Internaţional GAUDEAMUS. La acest evenimnet vor participa personalităţi culturale de primă mărime, scriitori, critici literari, dar şi specialişti în artă, arhitectură sau muzică. O surpriză pentru publicul şi presa din România va fi prezenţa în cadrul Târgului a jurnaliştilor postului public de radio şi televiziune RAI.

Vânzări record la Târgul Internaţional Gaudeamus

Anual, pe parcursul Târgului, se înregistrează un nivel record al vânzărilor de carte, evenimentul având un puternic impact asupra pieţei de profil. La ultimele trei ediţii, numărul vizitatorilor a depăşit 100.000 de persoane şi au fost organizate peste 450 de evenimente culturale la fiecare ediţie. Târgul are un puternic ecou în presă, fiecare ediţie înregistrând peste 100 de jurnalişti acreditaţi.

Te-ar mai putea interesa și
Apare un nou impozit, impozitul pe construcții, de 1,5%, plătit de firme. La ce se aplică
Apare un nou impozit, impozitul pe construcții, de 1,5%, plătit de firme. La ce se aplică
Ultima formă a ordonanței-trenuleț, pusă în dezbarere de Minusterul Finanțelor, reintroduce impozitul pe construcții, de 1,5%, care a mai existat în legislație, sub forma impozitului pe......
Impozitul pe dividende crește la 10%, de la 1 ianuarie
Impozitul pe dividende crește la 10%, de la 1 ianuarie
Ultima formă a “ordonanței-trenuleț”, publicată sub formă de draft azi de Ministerul Finanțelor, prevede creșterea ...
A crescut consumul de cartofi în România
A crescut consumul de cartofi în România
Consumul intern de cartofi a totalizat, anul trecut, 2,461 milioane tone, în creştere cu 57.000 tone faţă de 2022, conform ...
S-a oprit vântul, România importă din nou energie electrică. Când am mai putea avea un aport substanțial al eolienelor
S-a oprit vântul, România importă din nou energie electrică. Când am mai putea avea un aport substanțial al eolienelor
România a ajuns din nou importator net de energie electrică, din moment ce vântul s-a oprit. Când vor produce din nou ...