Care este cel mai piratat serial TV în 2012

Serialul "Urzeala tronurilor" ocupă primul loc în topul celor mai piratate producţii de televiziune în anul 2012, alcătuit de editorii site-ului Torrentfreak, informează bbc.co.uk.
Economica.net - lun, 24 dec. 2012, 17:07
Care este cel mai piratat serial TV în 2012

Unul dintre episoadele acestui serial a fost descărcat de pe internet de 4.280.000 de ori în acest an pe plan mondial, depăşind uşor audienţa pe care a înregistrat-o în Statele Unite ale Americii.

Acest nivel ridicat de piraterie online ar putea fi explicat prin faptul că HBO, postul de televiziune care produce serialul „Urzeala tronurilor”, nu a permis platformelor Netflix, Hulu, Amazon Prime şi altor servicii de streaming americane să îi difuzeze programele. În schimb, postul HBO îi direcţionează pe utilizatori către produsul său online HBO Go, care este disponibil doar clienţilor plătitori ai acestui post de televiziune prin cablu.

În afara Statelor Unite, editorii de la Torrentfreak spun că Australia este una dintre ţările care s-au făcut vinovate de acest număr uriaş de descărcări ilegale ale serialului „Urzeala tronurilor”, întrucât episoadele acestui show TV sunt difuzate în Australia la o distanţă de o săptămână după ce rulează în Statele Unite.

Pe locul al doilea în topul celor mai piratate producţii TV în anul 2012 se află serialul „Dexter”, iar poziţia a treia este ocupată de serialul ” The Big Bang Theory”.

Topul 10 al celor mai piratate seriale TV din acest an este completat, în ordine, de producţiile „How I Met Your Mother”, „Breaking Bad”, „The Walking Dead”, „Homeland”, „Dr. House”, „Fringe” şi „Revolution”.

Editorii site-ului Torrentfreak afirmă că numărul fişierelor video partajate în mod ilegal în 2012 a cunoscut o creştere uşoară în comparaţie cu anul trecut.

Această creştere s-a produs în pofida numeroaselor eforturi depuse de guvernele mai multor ţări care au încercat să blocheze site-urile ce oferă acces la materiale video care încalcă legea drepturilor de autor.

Anchetele desfăşurate de autorităţile din Statele Unite, Mexic şi Ucraina au condus la închiderea a două dintre cele mai cunoscute servicii de file-sharing – Megaupload şi Demonoid.

Cu toate acestea, o serie de proteste au forţat Camera Reprezentanţilor să renunţe la legea Stop Online Piracy Act (Sopa), iar Congresul american, la iniţiativa Protect Intellectual Property Act (Pipa), în ianuarie.

În Europa, încercarea de a impune un tratat internaţional – Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA) – a eşuat, după ce Parlamentul European a respins acest proiect în luna iulie.

Pe de altă parte, mai multe ţări au anunţat recent că intenţionează să îşi continue eforturile împotriva pirateriei online.

În septembrie, Japonia şi-a modificat legislaţia, introducând o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru utilizatorii care vor fi găsiţi vinovaţi de descărcarea unor fişiere piratate.

La rândul lor, Statele Unite şi Japonia au anunţat iniţiative legislative similare, ce vor avea la bază expedierea unor scrisori de avertizare site-urilor bănuite de piraterie online, înainte de a trece la măsuri punitive.

Te-ar mai putea interesa și
Burduja: La această oră avem 29.463 de puncte de consum nealimentate. La nivelul ţării sunt 144 de localităţi. Se intervine cu 241 de echipe
Burduja: La această oră avem 29.463 de puncte de consum nealimentate. La nivelul ţării sunt 144 de localităţi. Se intervine ...
Un număr de 29.463 de puncte de consum erau nealimentate vineri după-amiaza, respectiv 144 de localităţi, dar nivelul de mobilizare pentru remedierea avariilor este foarte bun, pe teren fiind 241......
Gigantul Bosch, cu peste 10.000 de angajaţi în România, anunță concedierea a mai bine de 5.000 de angajaţi la nivel mondial – Reuters
Gigantul Bosch, cu peste 10.000 de angajaţi în România, anunță concedierea a mai bine de 5.000 de angajaţi la nivel ...
Gigantul german din domeniul ingineriei Robert Bosch a anunţat că intenţionează să concedieze până la 5.500 de angajaţi, ...
COP29 – Premieră după negocieri. Preşedinţia din Azerbaidjan propune 250 de miliarde de dolari pentru contribuţia ţărilor dezvoltate în combaterea schimbărilor climatice
COP29 – Premieră după negocieri. Preşedinţia din Azerbaidjan propune 250 de miliarde de dolari pentru contribuţia ...
Preşedinţia azeră a COP29 a propus stabilirea contribuţiei ţărilor dezvoltate la finanţarea combaterii schimbărilor ...
Predoiu, despre Schengen: Era important să avem un acord. Ne-am atins acest obiectiv, toate ţările, nu numai România
Predoiu, despre Schengen: Era important să avem un acord. Ne-am atins acest obiectiv, toate ţările, nu numai România
Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat vineri, la Budapesta, că era important ca vineri să se ajungă ...