Cursul a fluctuat uşor peste 4,42 lei/euro în prima oră a şedinţei interbancare

Cursul de schimb a fluctuat uşor peste 4,42 lei/euro în prima oră a şedinţei interbancare de joi, într-o piaţă liniştită şi cu volume foarte reduse de tranzacţionare, după ce marţi şi miercuri piaţa locală a fost închisă, de Crăciun.
Economica.net - joi, 27 dec. 2012, 08:41
Cursul a fluctuat uşor peste 4,42 lei/euro în prima oră a şedinţei interbancare

La deschiderea şedinţei de joi, euro a fost cotat la 4,4180 – 4,4200 lei, după ce luni cursul a atins coborât sub 4,42 lei/euro pentru prima dată în ultimele şapte luni.

În prima oră cotaţiile au fluctuat foarte uşor, astfel că la ora 10:00, băncile cotau euro la 4,4240 – 4,4270 lei.

În acelaşi timp, zlotul şi forintul se repreciau uşor în raport cu euro.

Cursul de referinţă anunţat, luni, de Banca Naţională a României (BNR) a scăzut cu 2,2 bani, la 4,4231 lei/euro, şi a atins cel mai redus nivel pentru ultimele şapte luni. O rată de schimb inferioară celei de luni a fost publicată de banca centrală la 10 mai, când euro a fost cotat la 4,4165 lei. În sesiunea de vineri, BNR a anunţat un curs de 4,4451 lei/euro.

Leul s-a apreciat luni şi în raport cu dolarul, cursul de referinţă coborând cu 1,68 bani, la 3,3468 lei/dolar, de la 3,3636 lei/dolar. Astfel, paritatea a atins cel mai redus nivel de după data de 30 aprilie, când a fost la 3,3240 lei/dolar.

Rata de referinţă pentru francul elveţian a scăzut cu 1,76 bani, de la 3,6802 lei/franc la 3,6626 lei/franc, ajungând la cel mai redus nivel din 30 aprilie. Atunci, francul a fost la 3,6593 lei.

Cursurile de referinţă leu/dolar şi leu/franc sunt calculate de Banca Naţională a României în funcţie de paritatea leu/euro şi ratele de schimb euro/dolar şi euro/franc.

Dobânzile practicate joi dimineaţă de băncile comerciale pentru plasamente cu scadenţă la o zi sunt de 6,5% – 7,5% pe an, după ce luni au fost la 6,94% – 7,44% pe an.

Te-ar mai putea interesa și
Florin Barbu, ministrul Agriculturii: Avem un grad de autosuficienţă de peste 150% atât la carnea de pui, cât şi la ouă. Peste 50% din ceea ce producem în România pleacă la export
Florin Barbu, ministrul Agriculturii: Avem un grad de autosuficienţă de peste 150% atât la carnea de pui, cât şi la ...
România are un grad de autosuficienţă de peste 150% atât la carnea de pui cât şi la ouă, iar peste 50% din producţie pleacă la export, astfel încât este normal să promovăm sectorul......
Franța este deschisă ideii de a invita imediat Ucraina să adere la NATO
Franța este deschisă ideii de a invita imediat Ucraina să adere la NATO
Ministrul de Externe al Franţei, Jean-Noel Barrot, a declarat sâmbătă la Kiev că Parisul este deschis ideii de a invita ...
Apele Române au început lucrările de întreținere a plajelor de pe litoral pe perioada sezonului rece
Apele Române au început lucrările de întreținere a plajelor de pe litoral pe perioada sezonului rece
Echipele de la Apele Române Dobroge Litoral desfăşoară activităţi de conservare şi întreţinere a plajelor pe tot ...
Guvernatorul Băncii Franței, Francois Villeroy de Galhau, se așteaptă ca inflația din zona euro să ajungă la 2% la începutul lui 2025
Guvernatorul Băncii Franței, Francois Villeroy de Galhau, se așteaptă ca inflația din zona euro să ajungă la 2% la ...
Ritmul de creştere a preţurilor de consum în zona euro va atinge ţinta de 2% vizată de Banca Centrală Europeană la ...