Cel mai influent om politic din lume în 2012

Preşedintele rus, Vladimir Putin se află în fruntea clasamentului întocmit de publicaţia "Foreign Policy", fiind desemnat printre cei mai influenţi oameni politici din lume ai anului 2012. Este adevărat că preşedintele Vladimir Putin nu ocupă prima poziţie a clasamentului, are a fost lăsată vacantă, ci doar a doua.
Economica.net - lun, 07 ian. 2013, 07:37
Cel mai influent om politic din lume în 2012

„Nimeni nu a reuşit să concentreze în mâinile sale o putere locală şi regională atât de mare, cum a reuşit s-o facă Putin”, susţine publicaţia. „Chiar dacă el nu este atât de popular, cum era obişnuit să fie în anii trecuţi, iar ţara pe care o conduce nu este de talia fostei Uniunii Sovietice, preşedintele Vladimir Putin este capabil să ia decizii importante cu impact mare asupra vieţii şi bunăstării oanmenilor”, comentează în ediţia sa publicaţia sus menţionată.

Prima poziţie a celor mai influenţi oameni politici, oameni de afaceri şi lideri ai societăţii civile din acest clasament nu a fost ocupată de nimeni – titrează „Foreign Policy”, care explică că dimensiunea problemelor economice şi geopolitice mondiale este atât de mare că nicio persoană nu este capabilă să se descurce.

Directorul Centrului pentru Securitate Internaţională a Institutului pentru Economie Mondială şi Relaţii Externe din Rusia, RAH, Aleksei Arbatov presupune că revista liberală i-a oferit astfel lui Vladimir Putin un cadou de Anul Nou şi ca revista să nu fie acuzată de lipsă de obiectivitate şi de aranjamente făcute cu Rusia, aceasta a lăsat vacant locul întâi.

Pe locul trei în acest top se situează preşedintele Rezervei Federale (FED) din SUA, Ben Bernanke. „Întreg mapamondul are nevoie de refacerea economiei americane, iar preşedintele Rezervei Federale din SUA, Ben Bernanke, are influenţe directe asupra acestui proces”, explicâ publicaţia. Pe locul patru se situează cancelarul german, Angela Merkel, urmată de preşedintele american, Barack Obama, de noul lider al Chinei şi de liderul spiritual al Iranului.

Preşedintele rus, Vladimir Putin a devenit în anul 2007 „Omului anului”, potrivit revistei „Time”, iar luna trecută revista „Forbes” l-a declarat pe Vladimir Putin drept unul dintre cei mai influenţi oameni ai Planetei.

Te-ar mai putea interesa și
Peste 5.000 de companii din România au de întocmit rapoarte de durabilitate în 2025-2026. Ce presupun aceste cerințe de raportare?
Peste 5.000 de companii din România au de întocmit rapoarte de durabilitate în 2025-2026. Ce presupun aceste cerințe ...
Durabilitatea a devenit în ultimii ani unul dintre principiile de bază care guvernează modul în care economiile și societățile își gândesc și planifică dezvoltarea. La nivelul Uniunii......
CNSP și-a redus estimarea privind creșterea economică pe care o va înregistra România în 2024 de la 3,4% la 2,8%
CNSP și-a redus estimarea privind creșterea economică pe care o va înregistra România în 2024 de la 3,4% la 2,8%
Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP) a modificat în scădere la 2,8%, de la 3,4% anterior, proiecţia de ...
Armata turcă îşi revizuieşte măsurile de securizare a dispozitivelor de comunicaţii, după exploziile din Liban
Armata turcă îşi revizuieşte măsurile de securizare a dispozitivelor de comunicaţii, după exploziile din Liban
Turcia îşi revizuieşte măsurile de securizare a dispozitivelor de comunicaţii utilizate de forţele armate, în urma ...
Reglare de conturi cu împușcături și morți în familia Tatianei Bakalciuk, cea mai bogată femeie din Rusia. Soțul ei a fost arestat pentru crimă
Reglare de conturi cu împușcături și morți în familia Tatianei Bakalciuk, cea mai bogată femeie din Rusia. Soțul ...
Vladislav Bakalciuk, soţul celei mai bogate femei din Rusia de care este despărţit, a fost joi arestat şi pus sub acuzare ...