Proiectul, al cărui beneficiar este Consiliul Judeţean Vâlcea, se va desfăşura pe o perioadă de 30 de luni, iar antrepriza generală va fi asigurată de UTI Grup, în asociere cu Romconstruct Holding, UTI fiind liderul asocierii.
Lucrările realizate de UTI vor presupune reabilitarea şi modernizarea instalaţiilor electrice şi mecanice ale spitalului, precum şi instalarea unor sisteme noi de curenţi slabi şi gaze medicale.
„Spitalul va fi funcţional pe perioada lucrărilor, iar echipa de proiect nu va afecta în niciun fel desfăşurarea activităţii acestuia”, se arată într-un comunicat al grupului transmis MEDIAFAX.
Contractul, cu o valoare de 39,6 milioane de lei (9,1 milioane euro) este finanţat prin Programului Operaţional Regional, axa prioritară 3 – „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale regionale şi locale-reabilitatea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate”. Contractul a fost atribuit în baza unei licitaţii deschise, publicată în SEAP.
UTI a mai activat în domeniul furnizării de servicii de construcţii şi facility management pentru instituţii sanitare are în portofoliu mai multe lucrări în domeniu, printre care ce;e la Spitalul Clinic de Urgență Profesor Dr. Bagdasar Arseni din Bucureşti, Clinica Euromaterna din Braşov, lanţul de clinici Regina Maria din Constanţa, Spitalul Municipal din Ploieşti şi Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi.
UTI este o companie de tip holding, cu capital majoritar românesc, fondată în 1990, fiind organizată la nivel operaţional pe patru linii de business: sisteme de securitate pentru infrastructuri critice şi apărare, tehnologia informaţiei şi comunicaţii, managementul traficului, construcţii şi facility management.
Compania are filiale în Republica Moldova, Polonia, Italia, Olanda, Azerbaijan şi activităţi în ţări din Europa Centrală şi de Sud, precum şi în Orientul Mijlociu. În 2011 a înregistrat o cifra de afaceri de 160 milioane de euro şi are aproximativ 2.000 de angajaţi.