Într-o înregistrare video postată pe YouTube, Anonymous a promis, de asemenea, că va publica datele guvernamentale strânse de pe site-ul Comisiei pentru condamnări, o agenţie independentă a Departamentului Justiţiei care se ocupă de problema condamnărilor, care aparent a fost forţat sâmbătă dimineaţa.
Anonymous a ameninţat că va publica cheile de criptare a dosarelor, o acţiune ce riscă să-i pună în dificultate pe judecători şi alţi angajaţi federali, explicând că această operaţiune are drept scop de a protesta faţă de tratamentul, în opinia sa nedrept, aplicat în cazul lui Aaron Swartz de către Departamentul Justiţiei.
Swartz, un geniu al informaticii care n-avea nici 14 ani când a participat la dezvoltarea formatului RSS şi care era şi cofondator al reţelei Reddit, a fost găsit spânzurat la jumătatea lunii ianuarie la domiciliul său din New York.
El risca 35 de ani de închisoare şi o amendă de un milion de dolari pentru c-a descărcat milioane de articole literare şi ştiinţifice online într-un serviciu de arhivare online accesibil doar pe bază de abonament (JSTOR), cu ajutorul unui calculator ascuns într-un dulap al prestigiosului Massachusetts Institute of Technology (MIT). Adept al accesului liber pe Internet, el avea intenţia de a le redifuza gratuit.
În înregistarea sa video, Anonymous condamnă ”infiltrarea FBI” (Biroul Federal de Investigaţii al SUA) şi ”persecuţiile disproporţionate” ale justiţiei care au dus la o tragedie pentru Aaron Swartz şi alţi militanţi.
Piraţii precizează c-au pătruns în mai multe reţele informatice ale guvernului american şi au copiat date secrete pe care ar putea să le publice.
Comparând datele cu o armă nucleară, Anonymous a precizat c-a strâns ”suficient material nuclear pentru a face ogive cu capete multiple”. El dă asigurări că este în măsură să lanseze aceste atacuri împotriva Departamentului Justiţiei şi a agenţiilor guvernamentale pe care le consideră intrusive pentru libertăţile individuale.
FBI a anunţat într-un comunicat c-a iniţiat o anchetă penală în legătură cu acest atac, de care a aflat imediat ce-a avut loc.
Grupul de piraţi informatici Anonymous are la activul său cyber-atacuri în lumea întreagă, îndeosebi împotriva site-rilor bancare MasterCard şi Visa, a Departamentului american al Justiţiei şi a guvernelor tunisian şi yemenit.