ZF: Astăzi aflăm dacă economia a intrat sau nu în recesiune. Institutul Naţional de Statistică anunţă astăzi cifrele privind evoluţia economiei în T4 2012 şi pe ansamblul anului trecut. Unii analişti indică o posibilă continuare a contracţiei creşterii economice în trimestrul patru din 2012 faţă trimestrul trei, ceea ce va însemna reintrarea în recesiune tehnică după două trimestre consecutive de scădere. Pentru întregul an 2012, analiştii şi-au ajustat prognozele privind creşterea economică spre 0-0,2%.
Adevărul: INFOGRAFIE Românii de afară au trimis în 2012 mai mulţi bani în ţară. Remiterile au crescut anul trecut pentru prima dată în ultimii patru ani. Sumele trimise în ţară de românii din străinătate au crescut anul trecut pentru prima dată în ultimii patru ani, la 3,85 miliarde de euro. Stranierii au reuşit să se adapteze crizei şi să trimită bani acasă pentru strictul necesar. În ciuda crizei care persistă în ţările cu largi comunităţi de români, cei plecaţi să muncească în străinătate au reuşit să se adapteze noilor condiţii, astfel că sumele trimise în ţară au crescut anul trecut pentru prima dată în ultimii patru ani.
ZF: „Vulturul“ imobiliar Papalekas dă 5 mil. euro pe terenurile unei firme în insolvenţă. Omul de afaceri elen Ioannis Papalekas, care şi-a legat în ultimii ani numele de achiziţia unor proiecte imobiliare precum City Mall (în faliment) sau Tower Center International (în insolvenţă), a mai realizat o tranzacţie cu proprietăţi „distressed”, cumpărând pentru 5 mil. euro trei loturi de teren şi două apartamente de la firma Lufin Construct, aflată în insolvenţă.
EVZ: Timbrul de mediu: Prime pentru mașinile nepoluante. Guvernul vrea să instituie prime pentru maşinile electrice sau puţin poluante, odată cu introducerea timbrului de mediu, a spus, ieri, premierul Victor Ponta. Decizia poate fi o reacţie la plângerile venite din partea producătorilor auto. Aceştia au reproşat Guvernului că noua taxă auto, aşa cum a fost prezentată în proiectul de pe site-ului Ministerului Mediului, încurajează tot achiziţia de maşini mai vechi, cu motoare euro 3 şi euro 4, dar şi a maşinilor foarte vechi, cu motoare non-euro, sau euro 1 şi euro 2, care vor plăti taxe foarte mici raportat la nivelul actual. Rămâne de văzut în ce fel primele, dacă vor fi instituite, vor răspunde cerinţelor industriei auto.
Capital: INFOGRAFIE Traseul medicamentelor sau calea prin care distribuitorii fac profituri uriaşe. România este ţara cu cea mai mare perioadă de colectare a creanțelor în industria farmaceutică, iar impasul unui singur actor din mecanismul care asigură accesul la medicamente a declanşat de multe ori un efect de domino. Aceasta s-a văzut mai ales în cazul unor falimente sonore din domeniul distribuţiei de medicamente, cum ar fi Montero sau Relad, şi se propagă în continuare, prin dispariţia farmaciilor mici.