„Am depus un Memorandum la Guvern pentru mâine în ceea ce priveşte Cupru Min, unde propunem o formulă intermediară în care anumite părţi interesate să furnizeze resurse financiare pentru tehnologizare şi să preia produsul finit, respectiv minereul, în cazul Cupru Min – şi această formulă ar putea fi folosită şi în alte situaţii”, a spus ministrul.
Acesta a subliniat că se doreşte privatizarea tuturor companiilor la care Ministerul Economiei are portofoliul majoritar, atât cele care acţionează în industria prelucrătoare, cât şi celelalte, care au altă destinaţie, cum ar fi şantierele navale de la Mangalia sau industria extractivă.
„Există, însă, în această privinţă, şi o cale intermediară, respectiv aceea a asocierilor, a parteneriatelor”, a arătat Vosganian.
Ministrul Economiei afirma, în ianuarie, că una dintre soluţiile pentru CupruMin vizează un parteneriat public-privat în care investitorul să se ocupe de retehnologizare şi că privatizarea din acest an a societăţii va fi una transparentă.
CupruMin a trecut şi anul trecut printr-o procedură de privatizare, care însă nu s-a finalizat. În 26 martie, compania Roman Copper Corp. Canada a fost declarată câştigătoare a licitaţiei organizată pentru vânzarea acţiunilor deţinute de stat la societatea CupruMin SA Abrud (centru-vest), la preţul de 200,772 milioane euro. Preţul de pornire a fost de 57,363 milioane euro. Ulterior, licitaţia a fost anulată, cele două părţi nereuşind să ajungă la o înţelegere.