Afacerile Oil Terminal au scăzut anul trecut cu 3,6%, la 111,5 milioane lei

Oil Terminal (OIL) a avut anul trecut o cifră de afaceri de 111,5 milioane lei (25 milioane euro), în scădere cu 3,6% faţă de nivelul din precedentul exerciţiu financiar, de 115,7 milioane lei, potrivit rezultatelor financiare preliminate transmise de companie Bursei de Valori Bucureşti.
Economica.net - joi, 28 feb. 2013, 09:52
Afacerile Oil Terminal au scăzut anul trecut cu 3,6%, la 111,5 milioane lei

Veniturile au scăzut cu 2,7%, la 116,1 milioane lei (26 milioane euro), iar cheltuielile au coborât cu 2,6%, la 114,5 milioane lei (25,7 milioane lei). În 2011, compania a consemnat venituri de 119,4 milioane lei şi cheltuieli de 117,5 milioane lei.

Profitul net a stagnat, astfel, în jurul valorii de 540.000 de lei (121.000 de euro).

„Rezultatele (…) sunt provizorii, bazate pe informaţiile existente la această daţă, nu includ ajustările complete şi vor suferi modificări până la definitivarea şi prezentarea acestora spre aprobarea Adunării Generale a Acţionarilor”, se arată într-un raport transmis de companie Bursei.

În luna iulie, fostul ministru al Economiei Daniel Chiţoiu a declarat că, în urma unui audit, au fost identificate cheltuieli nejustificate în cadrul companiei, Oil Terminal plătind zeci de mii de euro pe bijuterii, ace de cravată, butoni de aur, un ceas de aur şi vinuri de colecţie. El a anunţat şi anularea unei licitaţii „cu dedicaţie”.

Chiţoiu a prezentat atunci concluziile unui audit privind activitatea ministerului şi a companiilor din subordine în perioada 2009-2011, prin care au fost identificate o serie de nereguli.

Oil Terminal este specializată în servicii privind primirea, depozitarea, condiţionarea şi expedierea ţiţeiului, a păcurii şi a altor materii prime lichide pentru import, export şi tranzit.

Statul deţine prin Ministerul Economiei 59,62% din acţiunile Oil Terminal, iar Fondul Proprietatea are 8,45% din titluri.

Preţul acţiunilor Oil Terminal a scăzut cu 1,25% în şedinţa bursieră de miercuri, la 0,158 lei. La această cotaţie, capitalizarea bursieră a companiei este de 92 milioane lei (21 milioane euro).

Te-ar mai putea interesa și
COP29 – Premieră după negocieri. Preşedinţia din Azerbaidjan propune 250 de miliarde de dolari pentru contribuţia ţărilor dezvoltate în combaterea schimbărilor climatice
COP29 – Premieră după negocieri. Preşedinţia din Azerbaidjan propune 250 de miliarde de dolari pentru contribuţia ...
Preşedinţia azeră a COP29 a propus stabilirea contribuţiei ţărilor dezvoltate la finanţarea combaterii schimbărilor climatice pentru ţările în curs de dezvoltare la 250 de miliarde de......
Predoiu, despre Schengen: Era important să avem un acord. Ne-am atins acest obiectiv, toate ţările, nu numai România
Predoiu, despre Schengen: Era important să avem un acord. Ne-am atins acest obiectiv, toate ţările, nu numai România
Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat vineri, la Budapesta, că era important ca vineri să se ajungă ...
SOCAR vrea să-şi vândă participaţiile deţinute la firmele Bursagaz şi Kayserigaz din Turcia
SOCAR vrea să-şi vândă participaţiile deţinute la firmele Bursagaz şi Kayserigaz din Turcia
SOCAR, firma energetică de stat din Azerbaidjan, este în negocieri cu potenţiali cumpărători pentru vânzarea participaţiilor ...
Ciucă: Am pierdut politic fiindcă am format o coaliţie cu PSD
Ciucă: Am pierdut politic fiindcă am format o coaliţie cu PSD
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, candidat al partidului pentru funcţia de şef al statului, a declarat joi seara, la Craiova, ...