Harris precizează că Lidington este unul dintre primii reprezentanţi ai partenerilor strategici ai României care vine la Bucureşti după alegerile din decembrie 2012.
Ambasadorul precizează că ministrul va discuta la Bucureşti inclusiv despre restricţiile pe piaţa muncii.
„Anul viitor România şi Marea Britanie vor deveni parte a unei singure pieţe a muncii, când perioada de restricţii se va termina. Aceasta va fi un reper în relaţiile noastre şi, desigur, este cauza multor comentarii în România şi Marea Britanie. Oamenii din Marea Britanie, la fel ca cei din alte părţi ale Europei, vor să fie reasiguraţi că beneficiile libertăţii de mişcare pentru muncitori nu vor fi ameninţate de abuzuri, cum ar fi oamenii care nu se deplasează pentru a munci, ci pentru a avea acces la beneficii şi servicii în alte state membre UE. Aceasta este o îngrijorare generală, nu specifică unor anumite ţări sau naţiuni, şi trebuie abordată împreună cu partenerii din Europa. Vizita lui David Lidington este o oportunitate de a discuta şi pentru ambele guverne de a explica perspectivele şi pentru a colabora pentru rezolvarea problemei”, scrie Harris.
El precizează că David Lidington se va întâlni şi cu investitorii birtanici, cu care va discuta despre opţiunile pentru creşterea prezenţei comerciale în România.
„Sunt trei factori cheie care ar facilita aceasta – continuarea programului FMI pentru reformă economică, întărirea sistemului judiciar şi folosirea fondurilor UE pentru construirea de infrastructură şi pentru a determina creştere economică. Marea Britanie este gata să ajute în cele trei domenii”, spune Harris.
El mai precizează că Romania şi Marea Britanie împărtăşesc o perspectivă foarte similară în legătură cu viitorul UE în vecinătatea României.
„UE nu trebuie să devină introvertitită, ci să rămână deschisă, pentru Turcia, pentru noi membri din Balcanii de Vest şi să se apropie de Moldova şi alte state din jurul Mării Negre”, mai scrie ambasadorul.