SIF Transilvania (SIF3) a avut în medie 72 de angajaţi anul trecut, la care se mai adaugă cei 7 administratori, şi cei câţiva colaboratori sub diferite contracte. Astfel, suma pe care o vor primi fiecare este de peste 85.000 de lei.
„Dacă acţionarii vor fi de acord cu propunerea noastră, suma va fi o recunoaştere firească a eficienţei profesionale de către o companie financiară“, a declarat Ioan Mihăilă, directorul general adjunct la SIF Transilvania.
Societatea a fost cea mai profitabilă dintre cele cinci SIF-uri, anul trecut, câştigul net obţinut fiind de peste 212 milioane de lei. Peste 90% din acest profit va fi repartizat acţionarilor sub formă de dividende, fiecare urmând să primească pentru fiecare acţiune deţinută la 10 mai, peste 23% din preţul de cumpărare din piaţă actual, de 0.748 lei / acţiune.
Este cel mai mare randament de dividend oferit de o acţiune la Bursa de Valori Bucureşti (BVB). SIF Transilvania este a zecea cea mai valoroasă companie românească de la BVB şi una dintre cele mai profitabile companii din România
Anul trecut, cheltuielile cu personalul SIF3 au fost puţin mai mari de 19 milioane de lei, din care stimulentele din cota de participare la profit , de 6 milioane de lei.