Capitalul societăţii va fi suplimentat prin emiterea unui număr de acţiuni ce reprezintă 105% comparativ cu capitalul social existent. Toate acţiunile emise prin această dublare a capitalului vor fi oferite la vânzare, prin intermediul unei oferte publice, prin metode specifice pieţei de capital. De vânzarea pachetului de acţiuni se va ocupa un intermendiar care va fi angajat de către Electrica. Preţul de vânzare a acţiunilor nou-emise va fi stabilit în urma unui mecanism aprobat de CNVM, după evaluarea situaţiei societăţii, dar nu poate fi mai mic decât valoarea nominală a acţiunilor nou-emise.
Comisia de privatizare este formată din şapte membri şi este condusă de ministrul delegat pentru energie sau de către un secretar de stat desemnat de ministrul Economiei.
Electrica SA grupează cele trei societăţi regionale de distribuţie şi furnizare a energiei electrice, din cele opt care există în România, care nu au fost încă vândute: Muntenia Nord, Transilvania Sud şi Transilvania Nord. Grupul Electrica mai deţine şi trei filialele de servicii Electrica Serv, dar şi alte cinci filiale de întreţinere şi Servicii Energetice, câte una pentru fiecare regiune geografică deservită de o companie privată de distribuţie şi furnizare.