Cumpără „revelaţia din Dorohoi”, spun analiştii. Acţiunile Conted sunt subevaluate, dar nelichide

Producătorul de confecţii Conted Dorohoi (CNTE) lucrează de mai mult timp pentru branduri ca Zara, Louis Vuitton şi Piere Cardin, este un mare furnizor de dividende. A devenit „revelaţia din Dorohoi" abia după ce a câştigat încredere, prin transferul pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Adrian N. Ionescu - Dum, 31 mart. 2013, 21:05
Cumpără „revelaţia din Dorohoi

Preţul ţintă al acţiunilor Conted Dorohoi (CNTE) este de 76,32 de lei/ titlu, ceea ce presupune un potenţial de creştere de aproape 39 % faţă de preţul actual din piaţă, de 57,15 lei / acţiune, potrivit raportului Broker Cluj Napoca, trimis la redacţia ECONOMICA.NET.

Conted Dorohoi (CNTE) este subevaluată faţă de companiile cu care a fost comparată (din Turcia, Honk Kong, Corea de Sud şi Brazilia, n.r.).

Competitivitatea companiei a crescut, este rezistentă la restructurarea industriei textile din UE, are o afacere stabilă şi o politică de dividend consistentă”, scrie Andrei Rădulescu în raportul Broker Cluj Napoca.

Ca urmare, „recomandarea de investiţie pentru CNTE este CUMPPĂRĂ”, conchide analistul.

Conted Dorohoi (CNTE) a început să dea dividende consistente de trei ani încoace şi, după unele calcule, acestea ar fi acoperit investiţia în acţiunile CNTE din 2009.

Pentru anul acesta, compania a anunţat că va distribui integral sub formă de dividende profitul net de 2,35 milioane de lei, înregistrat anul trecut.

Dividendul brut aferent unei acţiuni Conted Dorohoi (CNTE) se va ridica la 9,81 lei, peste aşteptările analiştilor. Acţiunea asigura, în momentul anunţului,  al treilea  cel mai profitabil dividend de pe piaţă, cu un randament de 14%. Cele mai mari erau ale  SIF Transilvania (peste 23%) şi SIF Muntenia (peste 15%).

Pe de altă parte, profitul bugetat pe 2013 va fi de cinci ori mai mic. Câştigul de puţin peste jumătate de milion de lei se va obţine din venituri cu 22% mai mici, de 15,1 milioane de lei.

Analistul avertizează asupra riscului de lichiditate al acţiunilor CNTE. Ar trebui să fie o companie lichidă, pentru că, teoretic, circa 45% din acţiuni se află în circulaţie liberă pe piaţă, restul aparţinând celor trei administratori ai firmei.

Totuşi, în ultimele 52 de săptămâni, nu s-au făcut decât 729 de tranzacţii în valoare de 360.000 de lei.

Acţiunile CNTE par blocate în posesia salariaţilor şi a localnicilor. Preşedintele consiliului de administraţie, Manole Popa, are 25,5% din titluri, iar ceilalţi doi administratori, Nelu Pujină şi Valeria Negreanu, deţin 20,2% şi, respectiv, 10% din acţiuni, potrivit celor mai recente raportări.

Te-ar mai putea interesa și
Codul silvic – Andronache (PNL): Facem apel pentru adoptarea cât mai rapidă a proiectului
Codul silvic – Andronache (PNL): Facem apel pentru adoptarea cât mai rapidă a proiectului
Liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, a făcut un apel la PSD, pentru adoptarea cât mai rapidă a proiectului Codului silvic, menţionând că liberalii susţin amendamentul depus la Senat......
Garanti BBVA: Circa 13% din cererile de credite de nevoi personale au fost depuse exclusiv online
Garanti BBVA: Circa 13% din cererile de credite de nevoi personale au fost depuse exclusiv online
Garanti BBVA raportează rezultate semnificative, la patru luni de la introducerea noilor funcţionalităţi în aplicaţia ...
FMI vine la Bucureşti pentru o analiză a ultimelor evoluţii economice şi o actualizare a prognozelor
FMI vine la Bucureşti pentru o analiză a ultimelor evoluţii economice şi o actualizare a prognozelor
O misiune a Fondului Monetar Internaţional, condusă de Jan Kees Martijn, va efectua o vizită la Bucureşti în perioada ...
Scumpiri la carburanți, azi. Cât costă acum benzina și motorina
Scumpiri la carburanți, azi. Cât costă acum benzina și motorina
Prima modificare de preț la benzinării din această lună: Petrom a scumpit motorina, menținând prețul benzinei