Cursul a închis uşor sub 4,42 lei/euro sesiunea de vineri

Cotaţiile monedei naţionale au înregistrat oscilaţii reduse în sesiunea interbancară de vineri, într-o piaţă cu lichiditate redusă, spun dealerii, întrucât jucătorii străini au lipsit de la tranzacţionare, înainte de Paştele catolic.
Economica.net - vin, 29 mart. 2013, 15:40
Cursul a închis uşor sub 4,42 lei/euro sesiunea de vineri

În jurul orei 16:30, schimburile se realizau la 4,4175 – 4,4185 lei/euro, foarte aproape de cotaţiile de la finalul sesiunii precedente, când băncile cotau euro la 4,4170 – 4,4180 lei.

La deschidere, euro a fost schimbat pentru 4,4150 – 4,4170 lei, iar pe parcursul sesiunii rata de schimb a rămas aproape de acest interval.

Minimul zilei a fost de 4,4150 lei/euro, iar maximul de 4,42 lei/euro, după o zi cu volume reduse de transfer, în condiţiile în care jucătorii străini au lipsit vineri de la tranzacţionare, întrucât piaţa de la Londra este închisă, înainte de Paştele catolic.

Referinţa publicată de Banca Naţională a României (BNR) a coborât uşor vineri, la 4,4154 lei/euro. În şedinţa interbancară precedentă, rata de schimb a fost de 4,4178 lei/euro.

Cursul pentru dolarul american a scăzut, cu 0,42 bani, la 3,4455 lei/euro. În sesiunea de joi, cursul s-a plasat la 3,4497 lei/dolar, reprezentând maximul de după 13 decembrie.

Cursul pentru francul elveţian a crescut însă uşor, de la 3,6223 lei/franc la 3,6275 lei/franc.

Cursurile leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de Banca Naţională a României în funcţie de paritatea leu/euro şi ratele de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.

Dobânzile practicate vineri de băncile comerciale pentru depozitele în lei atrase pe termen de o zi se plasau la 4,57- 5,07%, aproape de nivelul de joi. În acelaşi timp, randamentele pentru plasamentele pe o săptămână se situau la 4,63 – 5,13%.

Te-ar mai putea interesa și
Ungaria cere o derogare de la regulile UE privind azilul
Ungaria cere o derogare de la regulile UE privind azilul
Ungaria a informat Bruxellesul la începutul săptămânii despre dorinţa sa de a obţine o derogare de la regulile Uniunii Europene referitoare la azil, urmând exemplul Olandei, o procedură ce......
Criză în pieţele din România – Producătorii agricoli sunt tot mai puţini, avertizează preşedintele AAPR. Care sunt cauzele
Criză în pieţele din România – Producătorii agricoli sunt tot mai puţini, avertizează preşedintele AAPR. Care ...
Numărul producătorilor care îşi expun mărfurile în pieţele din ţară este într-o continuă scădere, afirmă preşedintele ...
Autostrada A8 Tg Neamț – Iași – Ungheni a primit ultimul aviz înainte de a ajunge în Guvern. 93 kilometri, 5,3 miliarde de euro
Autostrada A8 Tg Neamț – Iași – Ungheni a primit ultimul aviz înainte de a ajunge în Guvern. 93 kilometri, ...
Astăzi au fost avizați în ședința Consiliului interministerial de avizare lucrări publice de interes național și ...
Contracte de peste 500 mil. lei prin programul “Anghel Saligny”, semnat azi de ministrul Dezvoltării
Contracte de peste 500 mil. lei prin programul “Anghel Saligny”, semnat azi de ministrul Dezvoltării
Ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veștea a semnat, astăzi, 29 de noi contracte de finanțare prin Programul Național ...