Uber va fi disponibil, începând de joi după-amiaza, şi la Craiova, al şaptelea oraş în care serviciul se extinde în România, conform unui comunicat remis AGERPRES.
Uber s-a lansat în România în 2015, în Bucureşti şi s-a extins rapid în Cluj, Timişoara, Braşov, Iaşi, iar în 2020 a ajuns în Constanţa. La fel ca în celelalte oraşe din România, şoferii parteneri din Craiova sunt licenţiaţi pentru a transporta pasagerii în siguranţă către destinaţiile lor. În Craiova, Uber se lansează cu UberX, cel mai utilizat serviciu al companiei, care oferă acces la curse convenabile şi sigure, cu un timp de aşteptare de doar câteva minute.
„Ne bucurăm să lansăm Uber în Craiova, unul dintre cele mai importante oraşe din sudul ţării. Am observat potenţialul oraşului şi suntem convinşi că locuitorii Craiovei sunt deschişi la noi opţiuni de transport, bazate pe tehnologie. Colaborăm îndeaproape cu autorităţile locale pentru a le oferi craiovenilor alternative sigure de transport”, a declarat Ana Maria Borlovan, country operations manager Uber România.
La fel ca în celelalte oraşe din România, pasagerii craioveni beneficiază de o serie de opţiuni disponibile în aplicaţia Uber, printre care şi accesul la informaţii despre şofer, afişând fotografia acestuia alături de rating, modelul şi numărul maşinii. Mai mult decât atât, pasagerii pot urmări cursele în aplicaţie, atât înainte de sosirea maşinii la locul de preluare, cât şi în timpul călătoriei, şi pot trimite statusul acesteia unui contact de încredere.
Anul trecut, Uber a lansat o serie de măsuri şi proceduri pentru siguranţă şi igienă, pentru a ajuta comunităţile locale să se deplaseze cu uşurinţă în perioada pandemiei.
În România, la fel ca în restul ţărilor în care este prezent, Uber utilizează o tehnologie care verifică dacă şoferii poartă mască de protecţie. Aceştia trebuie să-şi facă un selfie înainte de a se conecta în aplicaţie. De asemenea, Uber a oferit şoferilor produse dezinfectante şi a instalat în mod gratuit panouri separatoare. Aplicaţia le reaminteşte şoferilor să se spele pe mâini, să-şi dezinfecteze maşinile şi să ţină geamurile deschise pentru a facilita ventilaţia în timpul curselor.