Volkswagen își va reduce forța de muncă din Germania cu circa 4.000 de angajați

Germanii de la Volkswagen intenționează să își reducă forța de muncă din Germania prin pensionarea anticipată a unor angajați.
Robert Stan - Dum, 14 mart. 2021, 18:55
Volkswagen își va reduce forța de muncă din Germania cu circa 4.000 de angajați

Intenția Volkswagen de a se transforma într-o companie de tehnologie după modelul Tesla necesită investiții majore în specializarea angajaților. Pentru a susține aceste costuri, dar și pentru a reduce cheltuielile cu forța de muncă, germanii au decis să ofere unor angajați posibilitatea de a se pensiona anticipat sau de a continua să lucreze după un program redus.

Mai exact, după o discuție cu sindicatele, oficialii Volkswagen au explicat, conform Reuters, că angajații născuți în 1964 pot opta pentru ore mai puține de muncă, în timp ce toți cei născuți între 1956 și 1960 pot alege pensionarea anticipată.

Așteptările companiei sunt ca aproximativ 900 de persoane să dorească o pensionare anticipată, în timp ce câteva mii vor accepta să lucreze în program redus.

În acest context, publicația germană Handelsblatt a scris că numărul celor care vor fi afectați de reducerea de locuri de muncă va fi de circa 5.000, în timp ce două surse ale Reuters au dezvăluit că vor fi afectate între 3.000 și 4.000 de posturi.

Deși oficialii Volkswagen au refuzat să ofere detalii despre numărul de locuri de muncă afectate sau costul pensionărilor anticipate, sursele menționate au susținut că o valoare estimativă a noii măsuri ar putea fi în jurul a jumătate de miliard de euro.

O parte din acești bani ar putea fi direcționați către specializarea angajaților implicați în dezvoltarea și asamblarea de mașini electrice. De altfel, compania a anunțat cu ceva timp în urmă că va majora bugetul pentru instruirea angajaților săi de la 40 de milioane de euro până la 200 de milioane.

În același timp, compania germană menține interdicția de a se face noi angajări cu excepția domeniilor aferente mașinilor electrice și autonome.

Citește și:

– Volkswagen va avea nevoie de celule pentru baterii de cel puțin 300 GWh în 2030
– Volkswagen „Accelerează” electrificarea gamei de vehicule

Te-ar mai putea interesa și
Președintele Joe Biden șterge încă 4,5 miliarde de dolari din datoriile pentru studii făcute de americani
Președintele Joe Biden șterge încă 4,5 miliarde de dolari din datoriile pentru studii făcute de americani
Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a anulat joi încă 4,5 miliarde de dolari din datoriile contractate de americani pentru studii, informează Reuters şi AFP, relatează Agerpres....
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – secretar de stat
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – ...
Constructorul austriac Porr a a atins astăzi o bornă importantă pe șantierul secțiunii 4 Tigveni - Curtea de Argeș ...
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Parcul Grozăvești a intrat în linie drepată, a scris pe pagina sa de facebook primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian ...
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă IKEA, Animax și Tedi
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă ...
Centrul comercial Supernova Constanța anunță extinderea portofoliului prin deschiderea unor noi magazine, cu scopul de ...