Indicele BET al Bursei de Valori București a atins vineri un nou maxim istoric

Indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 17 companii de pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), s-a apreciat vineri cu 0,26%, până la 10.874,42 de puncte, atingând un nou maxim.
AGERPRES - vin, 19 mart. 2021, 19:54
Indicele BET al Bursei de Valori București a atins vineri un nou maxim istoric

BVB a închis în creştere pe toţi indicii ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii, iar valoarea tranzacţiilor a depăşit 47,85 milioane de lei (9,79 de milioane de euro).

BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a consemnat o apreciere de 0,21%, în timp ce indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a câştigat 0,31%.

Citiți și: Ștefan Musgociu (BVB): Anul acesta urmează să mai aibă loc aproape 20 de noi listări (economica.net)

În acelaşi timp, indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a încheiat şedinţa în creştere cu 0,19%, iar indicele BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, s-a apreciat cu 0,36%.

Potrivit BVB, indicele SIF-urilor, BET-FI, a închis în creştere cu 0,35%.

Pe Piaţa Reglementată, cele mai tranzacţionate au fost acţiunile Banca Transilvania, care au generat schimburi în valoare de 8,9 milioane de lei, urmate de titlurile Teraplast, cu 5,58 milioane de lei şi Nuclearelectrica – 4,54 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Promateris SA, în creştere cu 13,09%, Transilvania Broker de Asigurare (+5,74%) şi Dafora (+4,62%).

Citiți și: Indicele BET a atins astăzi un nou maxim istoric (economica.net)

Pe de altă parte, cele mai importante scăderi au fost consemnate de titlurile Romcab (-14,72%), Condmag (-5,56%) şi Conted (-4,58%).

Precedentul record datează de marți (16 martie 2021), and indicele BET a atins 10.844,45 de puncte. De remarcat este faptul că înainte de această săptămâna când indicele BET a doborât două recorduri, vechiul maxim data din 24 iulie 2007.

Te-ar mai putea interesa și
Președintele Joe Biden șterge încă 4,5 miliarde de dolari din datoriile pentru studii făcute de americani
Președintele Joe Biden șterge încă 4,5 miliarde de dolari din datoriile pentru studii făcute de americani
Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a anulat joi încă 4,5 miliarde de dolari din datoriile contractate de americani pentru studii, informează Reuters şi AFP, relatează Agerpres....
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – secretar de stat
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – ...
Constructorul austriac Porr a a atins astăzi o bornă importantă pe șantierul secțiunii 4 Tigveni - Curtea de Argeș ...
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Parcul Grozăvești a intrat în linie drepată, a scris pe pagina sa de facebook primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian ...
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă IKEA, Animax și Tedi
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă ...
Centrul comercial Supernova Constanța anunță extinderea portofoliului prin deschiderea unor noi magazine, cu scopul de ...