MedLife ia un credit sindicalizat de 40 de milioane de euro. O parte din bani, investiţi într-un laborator de biosecuritate în care se va lucra cu virusuri vii

Sistemul Medical MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, anunță că va semna un credit sindicalizat în valoare de 40 de milioane de euro. O parte din bani vor fi investiţi într-un laborator de cercetare în care specialiştii MedLife vor lucra cu virusuri vii. "Am luat decizia de a investi între 3 și 5 milioane pentru amenajarea unui nou laborator de biosecuritate III, unde vom lucra pentru prima dată cu viruși vii. Terenul și o parte din clădiri au fost deja achiziționate, noua unitate urmând să fie adiacentă laboratorului central al grupului. Noul laborator va fi parte din MedPark si va deveni cel mai modern laborator de cercetare în zona de genetică, virusologie și biologie moleculară din România”, a declarat Mihai Marcu, președintele și CEO-ul MedLife Group.
Cristina Şomănescu - vin, 26 mart. 2021, 10:27
MedLife ia un credit sindicalizat de 40 de milioane de euro. O parte din bani, investiţi într-un laborator de biosecuritate în care se va lucra cu virusuri vii

Sindicatul de bănci care ar urma să semneze noul credit este format din Banca Comercială Română, în calitate de coordonator, aranjor principal, agent de documentație, agent de facilitate și garanții și finanțator, BRD Groupe Société Générale, Banca Transilvania și Raiffeisen Bank, în calitate de aranjori principali și finanțatori.

3- 5 milioane de euro din banii obţinuţi de la bănci vor fi investiţi într-un laborator de cercetare, în care specialiştii MedLife vor lucra cu virusuri vii.
„(…) Am luat decizia de a investi între 3 și 5 milioane pentru amenajarea unui nou laborator de biosecuritate III, unde vom lucra pentru prima dată cu viruși vii. Terenul și o parte din clădiri au fost deja achiziționate, noua unitate urmând să fie adiacentă laboratorului central al grupului. Noul laborator va fi parte din MedPark si va deveni cel mai modern laborator de cercetare în zona de genetică, virusologie și biologie moleculară din România”, a declarat Mihai Marcu, președintele și CEO-ul MedLife Group.

Suma obţinută de la bănci nu este destinată finalizării achizițiilor în curs, pentru care MedLife dispune de lichidițăti suficiente, spun oficialii companiei.

“Programul de achiziții va rămâne și el activ, așa cum am anunțat, avem în derulare trei – patru discuții avansate în România și una – două în afara granițelor, de dimensiuni mai mici. Facem planuri strategice, dar vom calibra investițiile și în funcție de modul în care va evolua pandemia”, a continuat Mihai Marcu, Președinte și CEO MedLife Group.

Mihai Marcu: După ce se vor adminstra vaccinurile pentru 5-7 milioane de cetățeni ai României va începe greul.

„Lunile următoare vor fi hotarâtoare pentru evoluția pandemiei la nivel european dar mai ales la nivel național. Numărul de vaccinuri administrate va fi direct corelat cu revenirea economică și reluarea vieții sociale, invers proporțional cu numărul de persone infectate cu SARS CoV 2. Pentru perioada următoare există vaccinuri suficiente. Miza se va muta încet pe capacitatea de vaccinare care ar trebui crescută cât mai curând, posibil la 100.000 de vaccinuri pe zi și, gradual, la 150.000. Pariul central va fi însă să convingem populația să se vaccineze. După ce se vor adminstra vaccinurile pentru 5-7 milioane de cetățeni ai României va începe greul. Din modul în care întelegem noi dinamica intenției de vaccinare, până la a ajunge la 11-12 milioane de persoane vaccinate va fi nevoie de un efort major de informare și promovare a necesității vaccinării. Guvernul și mediul de afaceri, autoritățile sanitare vor trebui să își unească eforturile, să demareze noi acțiuni de educație, să convingă cu răbdare fiecare milion suplimentar de persoane ce urmează a fi vaccinate. MedLife va demara, în scurt timp, un studiu complet de măsurare a acestei dinamici”, a declarat Mihai Marcu.

Potrivit reprezentanților companiei, sumele bugetate pentru anul 2021 la nivel consolidat arată o creștere cu 15% a cifrei de afaceri, precum și o menținere a profitabilității curente (marja EBITDA) la nivel de grup. Sumele bugetate nu includ achizițiile anunțate la sfârșitul anului 2020, care vor fi adaugate pe măsură ce procedurile de finalizare se vor încheia.

“Anul 2020 a fost un an în care ne-am adaptat foarte mult, prioritizând nevoile pacienților noștri. Spre exemplu, în zona de clinici și laboratoare am marșat mult pe programe de screening pentru comorbidități sau programe de screening pentru cei care au trecut prin infecția cu Sars CoV2, iar în zona de spitale am venit în întâmpinarea celor cu urgențe chirurgicale acute. Și în zona diviziei corporate am avut o politică similară, de adaptare. Pe acest segment nu am insistat pe creșterea oportunistă a vânzărilor de servicii ce nu ar fi putut fi accesate pe termen scurt de noii clienți, riscând în același timp să promovăm politici economice anticiclice care vor fi decontate în anii ce urmează. În schimb, ne-am concentrat pe programe customizate care să le susțină nevoia acută a companiilor de a reîncepe în siguranță business-ul și de a-și proteja angajații pe perioada de pandemie”, a conchis Mihai Marcu.

Acțiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacționare pe piața reglementată la vedere, administrată de Bursa de Valori București, categoria premium, cu simbolul de tranzacționare ″M″.

Te-ar mai putea interesa și
COP29 – Cel mai recent proiect de acord a fost respins de UE, SUA, China și statele arabe
COP29 – Cel mai recent proiect de acord a fost respins de UE, SUA, China și statele arabe
Ţările bogate şi cele în curs de dezvoltare nu s-au apropiat de un acord joi, în cadrul conferinţei privind schimbările climatice COP29 de la Baku, după publicarea unui proiect ce a fost......
Turiștii care aleg Grecia încep să se orienteze către lunile din afara sezonului de vârf tradițional
Turiștii care aleg Grecia încep să se orienteze către lunile din afara sezonului de vârf tradițional
În Grecia, cererea de călătorii în timpul verii se modifică, de la lunile de vârf tradiţionale iulie şi august, la ...
Vladimir Putin declară că Rusia a folosit o rachetă balistică hipersonică cu rază medie de acţiune pentru a lovi o țintă militară ucraineană
Vladimir Putin declară că Rusia a folosit o rachetă balistică hipersonică cu rază medie de acţiune pentru a lovi o ...
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi seara, într-un discurs către naţiune, că Rusia a lansat un atac cu rachetă ...
Agenția GMP & U a câștigat contul TAZZ
Agenția GMP & U a câștigat contul TAZZ
Agenția de comunicare GMP & U anunță că a câștigat contul Tazz, în urma unei licitații, completându-și astfel portofoliul ...