Cu toate unităţile închise, şi business-ul cu săli de fitness a fost puternic afectat de pandemia de COVID-19. World Class intenționează să contracteze un credit sindicalizat de la Banca Tansilvania și Raiffeisen Bank, care vor pune la dispoziția operatorului de săli de fitness o facilitate de capital de lucru angajantă și non-revolving în valoare maximă a principalului de nouă milioane de euro, potrivit documentelor consultate de Economica.net.
Documentele mai arată că World Class obține şi de la banca de Export-Import a României Eximbank, un ajutor de stat sub forma emiterii unei garanții pentru 90% din cuantumul facilității, adică pentru 8,1 milioane de euro, totul în temeiul unui contract încheiat cu instituțiile financiare în cadrul unei scheme de ajutor de stat COVID-19.
Creditul este acordat pentru o perioadă de patru ani.
În urmă cu două zile, World Class anunţa printr-un comunicat de presă că solicită clasificarea sălilor de sport, a industriei de health & fitnessului ca activitate esențială. Compania a închis temporar toate sălile în urma ultimelor decizii luate de Guvern, iar aproape 60.000 de clienţi s-au întors la exercițiile fizice făcute acasă.
World Class cita un studiu SafeActive efectuat în octombrie 2020, potrivit căruia riscul de a contracta COVID-19 în cluburile de fitness este extrem de redus. Au fost înregistrate doar 0,78 infecții la 100.000 de vizite la sală. Compania a mai menţionat că NHS, Serviciul Naţional de Sănătate din Marea Britanie, a arătat că în fruntea listei cu locurile cu cel mai mare risc de infectare sunt supermarketurile.
World Class România a realizat în 2019 o cifră de afaceri de 35,1 milioane de euro şi un profit de 1,35 milioane de euro. Firma avea 401 angajaţi şi 40 de săli de fitness deschise.
Anul trecut, compania a marcat 20 de ani de prezentă în Româania. Primul centru de fitness a fost deschis în 2000 în Bucureşti. De atunci, reţeau s-a extins în mai multe oraşe: Cluj, Timişoara, Iaşi, Ploieşti, Constanţa, Braşov.