Anunţul Autorităţilor din Coreea de Sud, transmis de EFE, a fost făcut prin intermediul unui comunicat de presă de Agenţia pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Infecţioase din Coreea (KDCA), care a recomandat totodată stabilirea unui sistem de supraveghere pentru detectarea timpurie şi tratamentul trombozelor rare având legătură cu acest vaccin.
KDCA a insistat că avantajele administrării acestui vaccin sunt mai mari decât riscurile potenţiale şi a cerut autorităţilor să continue programul de vaccinare conform programării „pentru a preveni infecţii grave şi decesul din cauza COVID-19”.
Guvernul de la Seul a suspendat miercuri administrarea vaccinului AstraZeneca persoanelor sub 60 de ani, profesorilor de la şcolile speciale şi infirmierelor din şcoli, ca urmare a îngrijorării în creştere legate de cazurile de tromboză.
Coreea de Sud a informat despre trei cazuri de tromboză după vaccinarea cu AstraZeneca. Doi dintre pacienţi aveau în jur de 20 de ani, în timp ce în primul caz, înregistrat în martie, a fost vorba despre o femeie de 60 de ani care a murit.
De la începerea campaniei de inoculare, la 26 februarie, Coreea de Sud a vaccinat ceva mai mult de 1,1 milioane de persoane, adică 2,06% din întreaga populaţie. Circa 80% dintre dozele administrate au fost cu vaccin AstraZeneca, iar restul cu serul american Pfizer.
Obiectivul ţării asiatice este de a vaccina anticoronavirus 12 milioane de persoane până la sfârşitul lunii iunie şi de a obţine imunitatea de grup în noiembrie.