În cadrul acestui program, banca acordă credite cu o dobândă de IRCC + 2 pp, valoarea maximă a unui împrumut fiind de 66.500 euro (echivalent în lei) pentru finanţarea unui imobil nou sau vechi, de o valoare maximă de 70.000 euro, caz în care avansul este de 5%, respectiv de 119.000 euro (echivalent în lei) pentru finanţarea unui imobil nou cu valoare mai mare de 70.000 euro, caz în care avansul este de minimum 15%.
Potrivit băncii, perioada maximă de creditare este de 360 de luni, împrumuturile urmând să finanţeze imobile finalizate, noi sau vechi.
„Continuăm şi în acest an implicarea noastră în programul Noua Casă, un program care completează oferta BRD de credite imobiliare. În România există o nevoie mare de finanţare şi un spaţiu încă semnificativ de creştere în ceea ce priveşte calitatea locuirii, ceea ce face ca acest program să rămână important pentru piaţă”, a afirmat Radu Topliceanu, director general adjunct al BRD, coordonatorul activităţilor de retail ale băncii.
BRD a acordat, în 2009, primul credit în cadrul programului Prima Casă. În acest moment, BRD deţine în portofoliu, în cadrul programelor cu garanţii guvernamentale, peste 56.000 credite, în valoare de peste 10 miliarde de lei.
BRD – Groupe Societe Generale operează o reţea de 584 de unităţi. Banca ocupă o poziţie importantă pe piaţa românească a cardurilor, cu aproximativ 2,5 milioane de carduri şi o reţea de acceptare de aproximativ 30.000 POS şi aproape 1.400 ATM-uri. Banca este un jucător important pe piaţa creditelor pentru companii locale şi multinaţionale şi este liderul pieţei de factoring din România. Activele sale totale, la sfârşitul lunii decembrie 2020, erau de 61,6 miliarde lei.