Peste 9.300 de europeni au rezervat Dacia Spring în doar trei săptămâni

Dacia a anunțat astăzi că numărul precomenzilor pentru modelul Spring, primul vehicul electric al mărcii, a urcat la 9.300.
Robert Stan - lun, 12 apr. 2021, 15:23
Peste 9.300 de europeni au rezervat Dacia Spring în doar trei săptămâni

Dacia a anunțat astăzi că numărul precomenzilor pentru modelul Spring, primul vehicul electric al mărcii, a urcat la 9.300.

Conform oficialilor Dacia „de la deschiderea precomenzilor în data de 20 martie, peste 9.300 de clienți au rezervat deja un vehicul Spring”. De asemenea, producătorul menționează că vehiculul a avut „un succes imediat în cele cinci țări care au deschis precomenzile în prima zi a primăverii: România, Franța, Germania, Italia și Spania”.

Ca și în România, acolo unde numărul precomenzilor depășise, conform lui Mihai Bordeanu, directorul mărcii, 6.000 de unități încă de la finalul lui martie, în unele țări, unde „plinul de precomenzi” a fost deja atins, au fost deschise liste de așteptare pentru clienții care doresc să intre în posesia unei Dacia Spring.

În această lună lista țărilor care pot deschide cataloage de precomenzi pentru Dacia Spring se extinde cu Austria, Belgia, Danemarca, Elveția, Luxemburg, Olanda și Portugalia.

„După succesul înregistrat în ultimele luni de noul Sandero, interesul major al clienților pentru Dacia Spring vine să confirme un început de an în forță pentru marca noastră. Tot mai mulți europeni ne contactează pentru a vedea și testa primul nostru vehicul electric, iar mulți dintre ei l-au precomandat deja. Asta dovedește că democratizarea mobilității electrice a demarat cu bine!”, a declarat Xavier Martinet, director de marketing, vânzări și operațiuni al mărcii Dacia.

În urmă cu două săptămâni, în cadrul unei mese rotunde cu un grup de jurnaliști români, la care a luat parte și Economica.net, Mihai Bordeanu, Managing Director Dacia Brand South Eastern Europe și Country Head Romania, menționa că nu a fost încă stabilită o anumită cotă pentru fiecare țară în parte.

„Nu există o cifră clară a livrărilor pe care le poate fabrica (n.n. – din China). Suntem în plină volatilitate și ambiguitate. Orice vă spun azi poate să nu mai fie valabil peste câteva zile. Va trebui să ne recalibrăm permanent cu scenarii care se schimbă, evoluează. Nicio variantă care se vehiculează pe piață cu privire la cota de mașini Spring alocată României nu e falsă sau adevărată. Sunt pure speculații. Mama Omida ne poate da o cifră la fel de bună. Pot confirma cu certitudine că niciuna dintre valorile enunțate – 700, 900, 1000 – nu e cea reală. Spun asta tocmai pentru că lucrăm pe ele. E o situație în dinamică. Dar, da, există posibilitatea ca unii clienți care au lansat precomenzi să nu primească mașina până la 31 decembrie 2021. Dar o vor primi ulterior” a clarificat oficialul Dacia.

De asemenea, oficialul nota că „suntem într-un context foarte volatil. Dacă mă întrebați în 2019 puteam să vă spun exact câte mașini putem livra. Acum nu mai putem planifica așa. Lucrăm zilnic cu echipele centrale din Paris, cu logistica pentru a găsi scenariul optim. Dar nu e știință exactă. Cifrele se schimbă permanent. De aceea nu pot răspunde foarte exact acum. Ce pot spune este că vom face în așa fel încât să satisfacem cât mai mulți clienți. Viața nu se termină pe 31 decembrie 2021. Vom livra și după. Ne bucură că există interes. E un fel de Springmania”.

Citește și:

– Mărcile Volkswagen, Skoda și Seat pregătesc lansarea unui concurent pentru Dacia Spring și Fiat 500e
– Test Dacia Spring: Decență, nu extravaganțe

Te-ar mai putea interesa și
Reglare de conturi cu împușcături și morți în familia Tatianei Bakalciuk, cea mai bogată femeie din Rusia. Soțul ei a fost arestat pentru crimă
Reglare de conturi cu împușcături și morți în familia Tatianei Bakalciuk, cea mai bogată femeie din Rusia. Soțul ...
Vladislav Bakalciuk, soţul celei mai bogate femei din Rusia de care este despărţit, a fost joi arestat şi pus sub acuzare pentru crimă, după un incident armat produs în ajun şi soldat cu......
Industria frumuseții va beneficia de reducerea ratelor dobânzilor
Industria frumuseții va beneficia de reducerea ratelor dobânzilor
Se estimează că piața produselor cosmetice și de înfrumusețare va continua să crească, însă industria se confruntă ...
Liban – Armata îşi autodetonează aparate de comunicaţii „suspecte”. Bilanțul acţiunii „pagere/walkie-talkie” a ajuns la 37 de morţi şi peste 3.500 de răniţi
Liban – Armata îşi autodetonează aparate de comunicaţii „suspecte”. Bilanțul acţiunii „pagere/walkie-talkie” ...
Armata libaneză a anunţat joi că îşi detonează controlat o serie de aparate de comunicaţii "suspecte", după sabotajul ...
Inundațiile din Europa au provocat dezastru și în bugetele țărilor afectate. Care sunt pagubele în România
Inundațiile din Europa au provocat dezastru și în bugetele țărilor afectate. Care sunt pagubele în România
Inundațiile din Europa Centrală și de Est au adus pierderi de vieți omenești și pagube materiale importante, estimările ...