Trei mituri despre performanţa izolaţiilor de spumă poliuretanică

A căuta informații despre izolarea casei implică din nefericire și găsirea de mituri rostogolite în spațiul online.
Ion Dobreanu - mie, 14 apr. 2021, 09:44
Trei mituri despre performanţa izolaţiilor de spumă poliuretanică

Miturile despre izolațiile din spumă poliuretanică sunt demontate atât prin cifre generale, cât și punctual, pe isoterm.ro. Iată mai jos trei astfel de cazuri.

1. Spuma ar izola doar cât vata bazaltică

Izolații spumă poliuretanică versus izolații de vată bazaltică sunt puse des în balanță atunci când se încearcă o comparație asupra performanțelor materialelor folosite în izolații. Ceea ce se comunică mai rar și doar în plan secundar este că spuma izolatoare are două variante, cu celulă deschisă și cu celulă închisă. Dacă prima variantă are, într-adevăr, un coeficient de izolare comparabil cu cel al vatei bazaltice, varianta a doua, așadar cu celulă închisă, are un coeficient de cam cinci ori mai bun.

Pe isoterm.ro sunt descrise într-un limbaj simplu și pe scurt, prezentând esențialul, diferențele dintre cele două variante, diferențe generate de diferența de structură moleculară. Astfel se demontează mitul de mai sus și se certifică eficiența superioară a spumei poliuretanice folosită pentru a izola termic locuințele.

2. Spuma poliuretanică s-ar irosi repede

Se prea poate întâmpla ca spuma să se dizolve în apă, să se macine – dar este vorba de spuma la tub, nicidecum spuma poliuretanică produsă în și pulverizată dintr-un aparat special. Odată pulverizată, spuma poliuretanică aderă perfect la suprafață, centimetru cu centimetru, milimetru cu milimetru chiar, pe măsură ce se expandează. Izolațiile de spumă poliuretanică rămân neafectate chiar și optzeci de ani de la aplicare.

Specialiștii în izolații de la Isoterm.ro au o anumită tehnică de preparare și utilizare a spumei, astfel încât izolațiile din spumă poliuretanică aplicate de profesioniști nu numai că nu se dizolvă în apă, dar resping apa, fără să o capteze sau să o mențină aproape.

3. Izolațiile din spumă ar costa cât nu fac

Nimic mai fals! Depinde doar dacă există o idee de ansamblu asupra costurilor sau ajunge cifra scoasă din context. Într-adevăr, ca material izolator, spuma poliuretanică are un preț ceva mai ridicat față de alte materiale, însă faptul că nu mai sunt necesare suporturile pentru izolațiile aplicate, faptul că acei coeficienți de performanță se păstrează constanți pe parcursul zecilor de ani, faptul că nu rămân punți termice (adică goluri de material sau variații în grosime a izolației) și multe altele înseamnă beneficii care depășesc cu mult diferența de cost.

Isoterm este și în acest caz locul în care miturile despre izolațiile de spumă sunt dărâmate și înlocuite cu informații veridice. Fie în secțiunile site-ului, fie în articolele publicate în secțiunea de blog, informațiile reale lămuresc multe aspecte și răspund singure miturilor care apar și tot apar.

***
Cei care se află în căutarea de informații legate de izolarea termică a casei, dar și de hidroizolație și izolarea fonică, sunt încurajați să plece urechea mai puțin la zvonuri și mituri și să extragă informațiile necesare numai din surse sigure. Puțină preocupare este îndeajuns pentru a pregăti pe îndelete o casă performantă astăzi, mâine și pentru totdeauna.

Te-ar mai putea interesa și
Investiție de cel puțin un miliard de dolari pentru extragerea litiului în Bolivia
Investiție de cel puțin un miliard de dolari pentru extragerea litiului în Bolivia
Guvernul Boliviei şi consorţiul CBC din China, care include producătorul de baterii CATL, au semnat un acord conform căruia CBC va construi două unităţi de extracţie directă a litiului,......
Stellantis și Foxconn au creat un JV care va produce și vinde semiconductori pentru industria auto
Stellantis și Foxconn au creat un JV care va produce și vinde semiconductori pentru industria auto
Producătorul auto Stellantis și asamblatorul chinez de iPhone, Foxconn, au creat un joint venture 50-50 pentru a proiecta ...
Producătorul de mașini electrice BYD a stabilit ținte de reducere a prețurilor
Producătorul de mașini electrice BYD a stabilit ținte de reducere a prețurilor
Producătorul chinez de automobile BYD a stabilit ținte negociabile de reducere a prețurilor pentru furnizorii de achiziții ...
Gazprom estimează că, de la anul, nu va mai trimite gaze în Europa prin Ucraina
Gazprom estimează că, de la anul, nu va mai trimite gaze în Europa prin Ucraina
Gigantul rus, controlat de stat, Gazprom presupune că nu va mai trimite gaz în Europa prin Ucraina după 31 decembrie în ...