KMG Rompetrol mai stă cinci ani în birourile City Gate de la Piața Presei

KMG Rompetrol extinde contractul de închiriere cu GTC pentru birourile din City Gate până la finalul lui 2026, a anunțat dezvoltatorul.
Andrada Ghira - mie, 21 apr. 2021, 10:46
KMG Rompetrol mai stă cinci ani în birourile City Gate de la Piața Presei

GTC a reînnoit pentru încă cinci ani contractul de închiriere cu KMG Rompetrol, divizia de management și suport a KMG International Group, unul dintre jucătorii cheie ai sectorului combustibililor din sud-estul Europei.

Sediul central al KMG Rompetrol va ocupa în continuare o suprafață de 9.356 mp din City Gate. Cele două turnuri de la Piața Presei au o suprafață închiriabilă de 48.000 de mp.

GTC gestionează acum un portofoliu imobiliar comercial din care fac parte 48 de clădiri, care oferă peste 750.000 de mp de birouri închiriabile și spații comerciale în Polonia, Budapesta, București, Belgrad, Zagreb și Sofia.

Dezvoltatorul GTC a anunțat recent numirea lui Ziv Gigi la conducerea operațiunilor de pe plan local. Acesta îl înlocuiește pe Bogdan Jigman, care ocupa această poziție din noiembrie 2015.

CITEȘTE ȘI Ziv Gigi este noul director general al dezvoltatorului GTC în România

Chirii în ușoară scădere în România

Portofoliul GTC în România este compus din cinci clădiri de birouri generatoare de venituri, care au o suprafață brută de 67.000 de mp și reprezintă 9% din întreg portofoliul companiei. Veniturile din chirii au fost de 17,22 milioane de euro, în ușoară scădere față de 2019, când acestea au fost de 17,49 milioane de euro.

Pe 19 martie firmele City Gate și City Gate Bucharest, prin care au fost construite turnurile de la Piața Presei, au semnat prelungirea contractului de împrumut cu Erste Group Bank AG, pentru încă cinci ani, a mai anunțat compania.

Rata de ocupare în clădiri a fost de 93%, iar durata medie a contractelor de închiriere a fost de 1,9 ani. Randamentul aplicat a fost de 7,7%. Valoarea medie a chiriei a fost de 20,5 euro/mp/lună. Valoarea portofoliului a scăzut de la 190,4 milioane de euro în 2019, la 172 de milioane de euro în 2020. Scăderea provine în principal din deprecierea  City Gate, și asta datorită reducerii valorilor estimate ale chiriei.

 

Te-ar mai putea interesa și
Câciu: România are nevoie de un plan de reducere a deficitului pe şapte ani. Cheltuielile de investiţii – foarte mari
Câciu: România are nevoie de un plan de reducere a deficitului pe şapte ani. Cheltuielile de investiţii – foarte ...
România are nevoie de un plan de reducere a deficitului pe şapte ani, agreat cu Comisia Europeană, având în vedere că are cheltuieli de investiţii foarte mari, pe care "nu cred că cineva din......
Nicuşor Dan: Propunerea noului Plan Urbanistic General, finalizată la sfârşitul anului sau la început de 2025
Nicuşor Dan: Propunerea noului Plan Urbanistic General, finalizată la sfârşitul anului sau la început de 2025
Propunerea unui nou Plan Urbanistic General (PUG) va fi finalizată la sfârşitul anului sau la începutul lui 2025, după ...
Chef Foa va lansa cartea digitală „Street Food acasă” pe platforma FoodFix
Chef Foa va lansa cartea digitală „Street Food acasă” pe platforma FoodFix
FoodFix Tech, platforma digitală ce își propune să devină 'Spotify-ul artei culinare' și să transforme experiența ...
PepsiCo promovează doi români în poziții cheie la nivel de grup
PepsiCo promovează doi români în poziții cheie la nivel de grup
Emilian Dinică preia conducerea Supply Chain în regiunea Balcanilor de Est (România, Bulgaria, Moldova), iar Daniel Drăgușin ...