„Daca vor fi dați oameni afară sau li se ia din salariu, vom începe procedurile pentru declanșarea grevei”, a precizat Rădoi, cu ocazia unei conferințe de presă.
El speră însă că nu va fi cazul și a prezentat un document semnat de directorul general al Metrorex Ștefan Paraschiv în urma negocierilor după protestul spontan din 26 martie.
Potrivit documentului menționat, conducerea Metrorex s-ar fi angajat să nu efectueze disponibilizări sau să cerceteze disciplinar participanții la protestul spontan.
Cu privire la acel document, ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a spus că „adevărul gol-goluț e că nimeni nu scapă de consecințele blocării ilegale a metroului din București”.
Citește și Metrorex: La acest moment nu se vor opera disponibilizări de personal
„Circulă un fake news de la Rădoi că am pus batista pe țambal. Nimic mai fals. Metrorex depune o acțiune în instanță pentru a declara acțiunea de vineri o grevă nelegală. În aceeași acțiune, compania se îndreaptă împotriva sindicatului pentru a recupera pagubele de 2,8 milioane de lei„, a spus Drulă la sfârșitul lunii martie.
El a precizat atunci că poliția a identificat deja 350 de participanți și acțiunile penale – de la DNA și DIICOT – merg mai departe.
„Salariile nu pot fi plătite la nivelul actual și la numărul actual de angajați pe întregul an pentru că bugetul companiei nu permite. Este matematică simplă. Dacă nu se va ajunge la o înțelegere că acea creștere de 18% nu mai poate fi aplicată, există spectrul insolvenței, pierderile financiare urmând să fie foarte mari”, a avertizat la finele lunii martie ministrul Transporturilor.
Circulaţia trenurilor de metrou a fost blocată vineri, 26 martie, de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, aceştia coborând în tunel, pe calea de rulare, şi împiedicând pornirea trenurilor de pasageri.