Drulă, despre CFR Marfă: Avem pentru prima dată, după mult timp, un buget prognozat pe profit

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a declarat miercuri că, pentru prima dată, după mult timp, CFR Marfă are un buget prognozat pe profit, în cadrul unei întâlniri cu sindicaliști ai companiei. Pe de altă parte, pentru a fi atins acest rezultat, compania urmează să disponibilizeze 1.400 de salariați.
Anemona Andone - mie, 28 apr. 2021, 13:47
Drulă, despre CFR Marfă: Avem pentru prima dată, după mult timp, un buget prognozat pe profit

„La inițiativa ministrului Cătălin Drulă a avut loc astăzi, 28 aprilie 2021, întâlnirea cu reprezentanții organizațiilor sindicale semnatare ale contractului colectiv de muncă de la nivelul CFR Marfă”, a anunțat Ministerul Transporturilor.

Discuțiile purtate cu reprezentanții Alianței Federațiilor Tehnice Feroviare și ai Federației Naționale Feroviare Mișcare Comercial Vagoane s-au axat pe identificarea soluțiilor pentru rentabilizarea CFR Marfă precum și cu privire la măsurile ce vor fi luate în următoarea perioadă în cadrul planului de restructurare adoptat la nivelul societății.
Ministrul Drulă a subliniat faptul că ”doar printr-un parteneriat activ între Minister, conducerea societății și sindicate vom putea să salvăm CFR Marfă. Deciziile haotice luate în ultimii ani, numirea în vârful conducerii societății a unor persoane fără a ține cont de criteriile de competență și profesionalism sunt doar câteva dintre cauzele care au afectat dezvoltarea CFR Marfă. Nu este normal ca o societate care în 2003-2004 era ”perla” companiilor din subordinea Ministerului să ajungă în situația de astăzi. Văd că noua conducere a implementat deja o serie de măsuri, iar rezultatele încep să se vadă: avem pentru prima dată, după mult timp, un buget prognozat pe profit”.
Șeful Transporturilor a mai spus că este vital pentru societate să fie închise ”robinetele” prin care se pierdeau banii și să își consolideze poziția pe piață. „Din păcate, din cauza deciziilor greșite din anii precedenți, conducerea societății a fost nevoită să ia și măsuri precum disponibilizarea de personal. Este o măsură radicală, dar necesară și vrem ca în parteneriat cu organizațiile sindicale să derulăm acest proces într-un mod transparent, cu criterii clare și cu respectarea prevederilor referitoare la protecția socială. Am reiterat și discuțiile pe care le-am purtat la Bruxelles, cu doamnele Comisar, pe tema acestei companii naționale de interes strategic. Am fost bucuros că oficialii de la Comisia Europeană au înțeles situația reală în care se află această companie și au apreciat planurile de restructurare și returnare a ajutorului de stat, pe care le-am prezentat”, a conchis Drulă.

Pentru anul 2021, Societatea Națională de Transport Feroviar de Marfă “CFR MARFĂ” – S.A.  a programat, în proiectul Bugetului de venituri și cheltuieli un rezultat brut pozitiv, în valoare de 33,04 milioane de lei, urmare a majorării veniturilor din vânzarea activelor corporale cu 335,55 milioane de lei, a reducerii cheltuielilor cu amortizarea cu 9,69% și reducerea cheltuielilor de natură salarială de la 283,24 milioane de lei (anul 2020) la 242,26 milioane de lei (anul 2021) cu 14,47%, urmare a reducerii numărului de salariați cu 1.400, potrivit unui document publicat pe site-ul MT.

Te-ar mai putea interesa și
Ciolacu: 560 de milioane de lei, alocaţi autorităţilor locale pentru cheltuieli cu servicii sociale
Ciolacu: 560 de milioane de lei, alocaţi autorităţilor locale pentru cheltuieli cu servicii sociale
O sumă de 560 de milioane de lei va fi alocată consiliilor judeţene şi consiliilor locale din Bucureşti pentru asigurarea finanţării cheltuielilor cu serviciile sociale, a anunţat, miercuri,......
Wizz Air reia zborurile de la Cluj-Napoca spre Viena, Abu Dhabi și Lyon
Wizz Air reia zborurile de la Cluj-Napoca spre Viena, Abu Dhabi și Lyon
Wizz Air reia zborurile directe de la Cluj-Napoca spre Viena, Abu Dhabi și Lyon, a anunțat aeroportul internațional Avram ...
Scholz: Atacul Iranului asupra Israelului riscă „să dea foc” întregului Orient Mijlociu
Scholz: Atacul Iranului asupra Israelului riscă „să dea foc” întregului Orient Mijlociu
Atacul Iranului asupra Israelului riscă "să dea foc" întregului Orient Mijlociu, a declarat miercuri cancelarul german ...
Ciolacu: Alocăm 2 miliarde de lei pentru PNDL şi Anghel Saligny. Peste 5,2 miliarde pentru autostrăzi
Ciolacu: Alocăm 2 miliarde de lei pentru PNDL şi Anghel Saligny. Peste 5,2 miliarde pentru autostrăzi
Guvernul va aloca aproape 2 miliarde de lei pentru proiectele din Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) şi Programul ...