„În iunie zona hotelieră se va închide pentru a începe conversia clădirii. Motivul pentru care s-a luat această decizie este faptul că dorim o aliniere optimă a funcţionalităţii spaţiilor din cadrul Metropolis Center. Utilizarea Corpului B ca şi clădire de birouri a fost decisă în urma analizei pieţei, a costurilor, a tendinţelor viitoare şi a impactului asupra valorii întregului complex de cladiri”, a explicat Onofrei.
Suprafaţa închiriabilă va fi de 5.300 de metri pătraţi şi construcţia se va finaliza în cursul lunii octombrie.
Metropolis Center are o suprafaţă de 27.800 metri pătraţi, fiind construit pe amplasamentul fostei tipografii Cartea Românească de pe bulevardul Iancu de Hunedoara, şi a fost finalizat în 2009.
Zona de birouri, cu o suprafaţă de 11.000 de metri pătraţi, este închiriată de companii precum Advent International, DLA Piper, Parexal Interanţional, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Mega Image şi Reckitt Benckiser.
Lanţul hotelier Starlight Suiten a deschis în cadrul centrului prima unitate din România în anul 2009, investiţia doar pentru hotel ridicându-se la 7-8 milioane de euro.
Metropolis Center, finanţat de UniCredit Bank Austria, este al treilea proiect dezvoltat de Soravia în România.
În plus, compania mai deţine un teren în Bucureşti în zona Mihai Bravu, pe care intenţiona să construiască un proiect de birouri de 100.000 metri pătraţi, dezvoltarea acestuia fiind însă amânată din cauza crizei. De asemenea, Soravia a achiziţionat un teren de 300.000 de metri pătraţi în nordul Capitalei, unde are în vedere construirea unui centru comercial sau a unui outlet.
Grupul Soravia operează în Europa Centrală şi de Sud-Est şi cuprinde două divizii, respectiv Real Estate Development şi Investments. În România, grupul este prezent din 1999 şi a mai dezvoltat două clădiri de birouri, ambele vândute fondului de investiţii Equest Partners.