Un fost director în companii de tehnologie vrea să vândă „timp” românilor înstăriți. Oferă servicii de lifestyle management sub brandul Quintessentially, creat de co-președintele Partidului Conservator din UK

Quintessentially, liderul global al pieței de lifestyle management de lux, fondat de co-președintele Partidului Conservator din Marea Britanie, Ben Elliot, și-a deschis recent un birou în București, printr-un partener local care a preluat business într-un sistem similar francizei. Compania locală, controlată de Orlando Docan, oferă românilor cu venituri peste medie asistenți personali disponibili 24/7 și acces la servicii și produse exclusiviste.
Alina Stanciu - mie, 19 mai 2021, 22:19
Un fost director în companii de tehnologie vrea să vândă

Orlando Docan, fost business director regional pe zona de sud-est a Europei în cadrul companiei de tehnologie Idemia, a adus în România, prin deschiderea unui birou la București, conceptul Quintessentially, un brand ce activează la nivel global pe zona de lifestyle de lux. Creat de co-președintele Partidului Conservator din Marea Britanie, Ben Elliot, compania va oferi românilor acces, printre altele, la evenimente sold-out, la întâlniri back-stage cu interpreți de renume mondial, la evenimente culturale râvnite, petreceri private, degustări de vin VIP, la proprietăți care nu apar niciodată pe site-urile imobiliare, la restaurante exclusiviste sau locuri în avioane către destinații în care ajung doar cei mai bogați și influenți oameni ai lumii.  În plus, biroul din București propune celor interesați serviciile unui asistent personal care stă la dispoziția clientului non stop.

Acestea sunt doar câteva dintre serviciile pe care grupul Quintessentially le oferă românilor înstăriți, persoane cu o mobilitate crescută care doresc să “cumpere timp” delegând o serie de responsabilități unor persoane care pot recomanda și facilita accesul la restaurante, călătorii, artă, educație, evenimente și proprietăți imobiliare selecte.

Din datele Termene.ro, Docan s-a asociat pentru business-ul din România cu Vasileva Dimana Yankova, care deține franciza Quintessentially pe Bulgaria de aproximativ șapte ani, și vizează afaceri de 1 milion de euro după primul an de activitate (până la finele lui 2022), în condițiile în care numărul de clienți individuali va fi limitat la 20 – 25 de membri, iar numărul proiectelor corporate ar putea fi între 3 și 5. Pentru companii, Quintessentially oferă servicii de management al călătoriilor de afaceri, iar costurile variază în funcție de mai multe criterii : corporate versus individual, cerințele, serviciile, disponibilitatatea și beneficiile la care vor avea acces respectivii membri.

30.000 de români au averi de peste 1 milion de euro

„În decizia de a deschide un birou în Romania am luat în calcul dimensiunea, poziția geografică și profilul pieței. În România sunt peste 50.000 de companii cu cifră de afaceri de peste 2 milioane de euro, cel puțin 20% din totalul angajaților lucrează în companii multinaționale și peste 30 000 români au averi de peste 1 milion de euro. Piața din România este pentru noi una de tip “blue ocean”. Deși sunt piețe complet diferite, aș evalua potențialul pieței la cel puțin valoarea celei din Cehia. Quintessentially România își propune să atingă o cifră de afaceri de 1 milion de euro până la sfârșitul anului 2022”, a declarat pentru Economica Orlando Docan, co-fondator și CEO pentru România și Republica Moldova al Quintessentiall

“Ideea de a deschide un office în București în actuala formulă a venit la finalul anului 2019 și s-a concretizat în mod formal în septembrie 2020. Elementele decisive luate în considerare au fost sinergiile și viziunea comună asupra modului de a transpune unul din statementurile importante alte grupului “Global mindset – local expertise”. Într-adevăr, în contextul Covid, deschiderea unui nou birou pare cel puțin îndrăzneață. Din punct de vedere operațional, acest context pentru noi este o oportunitate de “a câștiga” timp, în selectarea și pregătirea unei echipe performante, de a extinde/integra și la nivel național rețeaua premium de parteneri Quintessentially și de a pregăti într-un mod cât mai personalizat implementarea unor parteneriate de grup ale membrilor noștri prezenți și în România”, mai explică Docan, potrivit căruia România a fost considerată mereu o piață cu un mare potențial.

“O astfel de piață de tip “blue ocean” oferă multe oportunități, însă, în același timp, propune și câteva challenge-uri caracteristice: fără o cultură organizațională puternică, o echipă locală foarte motivată, capabilă și cu un mindset specific orientat în mod natural/nativ către satisfacția clienților, proactivitate, inovație și simț al urgenței, și, nu în ultimul rând, fără a-ți asuma că efortul va fi mult mai mare și implică și un grad de “educare” al pieței pentru astfel de servicii nu prea ai cum să reusești”, crede managerul.

Cum funcționează sistemul

Pentru a beneficia de serviciile companiei britanice, clienții români trebuie, în primul rând, să devină membri. Vor avea astfel acces la diverse servicii și produse exclusiviste, dar și la un lifestyle Manager dedicat care va juca rolul unui consilieri pe diverse probleme “de viață”. În plus, acesta va facilita accesul la diverse servicii și experiențe locale și internaționale. Pentru început, în cadrul Quintessentially România vor activa 4 – 5 lifestyle manageri care vor deservi proactiv membrii din România din segmental individual și în mod reactiv membrii Quintessentially la nivel global, însă modelul organizației este unul scalabil.

La nivel de grup există însă peste 1.000 de experți de Lifestyle. Aceștia asigură împreună o disponibilitate de 24 de ore pe zi. Sunt experți locali și internaționali ce preiau în mod proactiv lucrurile importante de zi cu zi care necesită mult timp. Există astfel departamente specializate în  călătorii, artă, educație, restaurante, vinuri, evenimente, personal shopper. Serviciile Quintessentially România includ și facilitarea accesului la proprietăți off-market, indiferent dacă cel ce cumpără, vinde sau închiriază caută o reședință sau o investiție.

„Fiecare recomandare făcută, fie că e vorba de vacanță, familie, proprietate, lucrări de artă, club privat, eveniment de networking sau pur și simplu cel mai bun restaurant din oraș, este atent selectată pentru a crea experiențe unice”, mai spune oficialul companiei potrivit căruia clienții Quintessentially sunt de obicei activi în domenii precum finanțe, tehnologie, consultanță și divertisment. De asemenea, cele mai frecvente funcții sunt CEO și fondator, antreprenor și partener.

În ceea ce privește proiectele pentru zona de corporate, resursele sunt selectate, pregătite și dimensionate în funcție de proiect. “Organizarea, pregătirea și coordonarea echipelor sunt procese interconectate la echipa din UK, conform cerințelor și standardelor grupului”, explică Docan.

Quintessentially are peste 60 de birouri în întreaga lume, patru hub-uri în Londra, New York, Dubai și Hong Kong și o echipă de peste 1.500 de persoane și o rețea de parteneri. Compania deservește astfel în jur de 160.000 de clienți la nivel mondial, pe mulți dintre ei prin servicii non-stop.

Te-ar mai putea interesa și
Ciolacu: 560 de milioane de lei, alocaţi autorităţilor locale pentru cheltuieli cu servicii sociale
Ciolacu: 560 de milioane de lei, alocaţi autorităţilor locale pentru cheltuieli cu servicii sociale
O sumă de 560 de milioane de lei va fi alocată consiliilor judeţene şi consiliilor locale din Bucureşti pentru asigurarea finanţării cheltuielilor cu serviciile sociale, a anunţat, miercuri,......
Wizz Air reia zborurile de la Cluj-Napoca spre Viena, Abu Dhabi și Lyon
Wizz Air reia zborurile de la Cluj-Napoca spre Viena, Abu Dhabi și Lyon
Wizz Air reia zborurile directe de la Cluj-Napoca spre Viena, Abu Dhabi și Lyon, a anunțat aeroportul internațional Avram ...
Scholz: Atacul Iranului asupra Israelului riscă „să dea foc” întregului Orient Mijlociu
Scholz: Atacul Iranului asupra Israelului riscă „să dea foc” întregului Orient Mijlociu
Atacul Iranului asupra Israelului riscă "să dea foc" întregului Orient Mijlociu, a declarat miercuri cancelarul german ...
Ciolacu: Alocăm 2 miliarde de lei pentru PNDL şi Anghel Saligny. Peste 5,2 miliarde pentru autostrăzi
Ciolacu: Alocăm 2 miliarde de lei pentru PNDL şi Anghel Saligny. Peste 5,2 miliarde pentru autostrăzi
Guvernul va aloca aproape 2 miliarde de lei pentru proiectele din Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) şi Programul ...