Un număr de 54 de hoteluri din toate staţiunile, cu aproximativ 4.000 de locuri de cazare, participă la acest program care se va derula până în 20 iunie, potrivit FPTR.
„În ciuda dificultăţilor pe care le întâmpină sectorul turistic, puternic afectat de efectele economice provocate de apariţia virusului Sars-Cov-2, continuăm tradiţia instituită în urmă cu 19 ani de a oferi tuturor românilor posibilitatea de a petrece o vacanţă la malul mării la tarife mult reduse. În ultimii nouă ani am făcut tot posibilul să menţinem aceleaşi tarife la pachetele turistice oferite, ceea ce reprezintă un efort suplimentar din partea tuturor unităţilor de cazare participante”, afirmă Dragoş Răducan, prim-vicepreşedintele executiv al FPTR.
Tarifele prin programul „Litoralul pentru Toţi” sunt cu până la 65% mai mici faţă de cele din vârf de sezon. Tariful pentru o noapte de cazare începe de la 40 de lei, iar cel mai ieftin pachet fără mic dejun poate fi achiziţionat la un hotel de 3 stele din staţiunea Neptun şi costă 80 de lei/noapte pentru două persoane.
La polul opus, se află staţiunea Mamaia, unde la un hotel de 4 stele două persoane vor plăti pentru un sejur de minimum 5 nopţi, care include cazare cu servicii de masă ultra all-inclusive, 520 de lei/noapte.
Turiştii care vor să se cazeze în staţiunea Eforie Nord beneficiază de tarife pornind de la 85 lei/noapte pentru două persoane, pachete de minimum 4 nopţi.
Programul „Litoralul pentru Toţi” se află la ediţia cu numărul 38 şi este singurul program social din România susţinut integral de mediul de afaceri, respectiv de patronatele hoteliere autohtone.
La fel ca în anii trecuţi, sejururile pot fi achitate şi cu vouchere de vacanţă de cei care nu le-au consumat încă. Detaliile privind hotelurile incluse în programul „Litoralul pentru Toţi” se găsesc pe site-ul www.fptr.ro. Rezervările se pot face atât direct, la hotel, cât şi prin intermediul agenţiilor de turism.
Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc este singura federaţie patronală cu reprezentativitate legală la nivel de sector de activitate, atestată prin hotărâre de instanţă, având în componenţă un număr de 5.344 de societăţi comerciale din turism, care asigură venituri salariale pentru 73.752 de angajaţi, reprezentând 37% din forţa de muncă din turism, cu o cifră de afaceri cumulată de peste 5 miliarde de euro şi gestionând, într-o pondere covârşitoare, capital românesc.