Conform companiei, vânzările totale nete, de 6,8 miliarde de lei (1,4 miliarde de euro), inclusiv cele ale companiilor neconsolidate și livrările interne către companii afiliate, au rămas la un nivel similar cu cel al anului anterior.
„În 2020, grupul Bosch în România a obținut rezultate financiare notabile, în ciuda efectelor pandemiei și a scăderii producției în domeniul auto. De fapt, am avut rezultate mai bune decât ne așteptam inițial, datorită efortului remarcabil depus de întreaga noastră organizație, angajamentului extraordinar și rezilienței angajaților noștri, dar și datorită colaborării strânse cu partenerii noștri”, a declarat Mihai Boldijar, director general al Robert Bosch S.R.L. și reprezentantul grupului Bosch în România.
Conform oficialului, „în pofida mediului de piață provocator, prognoza noastră pentru anul fiscal curent în România rămâne pozitivă”.
Compania implementează o gamă largă de măsuri pentru a se asigura că angajații sunt protejați împotriva infecției cu coronavirus și pentru a-și asigura continuitatea operațiunilor sale. Numărul angajaților Bosch din România a ajuns la aproximativ 8.160, la 31 decembrie 2020.
Bosch a investit în România aproximativ 487 de milioane de lei (aproximativ 100 de milioane de euro) în anul 2020, în special pentru a continua dezvoltarea unităților de producție pentru Soluții de mobilitate din Cluj și Blaj.
Fabrica de componente auto electronice din Jucu, județul Cluj și-a mărit capacitatea de producție și de depozitare, investind peste 85 de milioane de euro în 2020. Din grijă pentru sănătatea angajaților săi, Bosch a deschis recent, în colaborare cu autoritățile locale, un centru de vaccinare împotriva Covid-19 la fabrica sa din Cluj, contribuind astfel la limitarea efectelor și răspândirii pandemiei. Centrul va permite accesul facil la vaccinarea voluntară pentru orice angajat Bosch care lucrează în zonă și o rudă a acestuia, precum și pentru furnizorii companiei și personalul care lucrează la alte două companii din parcul industrial Tetarom III. În această unitate, Bosch produce, din 2013, printre altele, unități de control electronice pentru airbag, pentru sisteme de camere multiple și asistență la condus și parcare, care sporesc siguranța rutieră și confortul șoferilor.
De la deschiderea sa, fabrica Bosch din Cluj a furnizat clienților internaționali peste 250 de milioane de piese auto de înaltă calitate. În plus, fabrica din Blaj și-a deschis în noiembrie 2020 propriul Centru Medical Bosch, în colaborare cu furnizorul de servicii medicale Elisa Med. Aceasta este prima unitate medicală Bosch din România care oferă servicii de sănătate, având o suprafață de 600 de metri pătrați. Angajații Bosch și membrii de gradul I ai familiilor acestora pot beneficia de o gamă largă de servicii. Fabrica din Blaj produce senzori pentru industria auto, dar și elemente de înaltă tehnologie pentru sectorul industrial. În plus, fabrica din Blaj a devenit în 2020 unitatea principală Bosch la nivel global pentru senzori de detonație.
– Șeful Bosch avertizează că situația „tensionată” de pe piața semiconductorilor auto se poate prelungi până în 2022
– Bosch estimează o creștere a vânzărilor de 6% în acest an