Citi preia serviciile de custodie ale ING din Europa Centrală şi de Est

 Citi a încheiat un acord pentru preluarea segmentului de custodie şi servicii pentru valori mobiliare al ING de pe şapte pieţe din Europa Centrală şi de Est, inclusiv România, reprezentând active în valoare totală de 110 miliarde de euro, au anunţat vineri cele două bănci.
Economica.net - vin, 26 apr. 2013, 08:02
Citi preia serviciile de custodie ale ING din Europa Centrală şi de Est

Tranzacţia, care va fi supusă aprobării de către autorităţile de reglementare, include segmentele locale de custodie şi servicii pentru valori mobiliare ale ING din România, Rusia, Cehia, Ungaria, Ucraina, Slovacia şi Bulgaria. La momentul implementării, prin includerea Bulgariei, unde Citi nu avea până în prezent o divizie de servicii pentru valori mobiliare, Citi va oferi servicii de custodie pe 95 de pieţe, în timp ce reţeaua proprie de custodie se va extinde la 62 de pieţe.

„Transferul serviciilor de custodie din Bulgaria, Cehia, Romania, Rusia, Slovacia, Ucraina si Ungaria este în concordanţă cu obiectivul strategic al ING de a se concentra pe direcţii cheie şi a rezultat în urma unui proces de revizuire strategică a portofoliului de afaceri al ING, iniţiat în cursul anului trecut”, se arată în comunicatul ING transmis MEDIAFAX.

ING Bank anunţă că va continua să ofere corporaţiilor din Europa Centrala şi de Est o gamă largă de produse şi servicii bancare. Reţeaua ING Commercial Banking din Europa Centrala şi de Est acoperă 10 ţări, în care oferă servicii de creditare, plaţi şi cash management, tranzacţii documentare, servicii de consultanţă în fuziuni şi achizitii şi produse de trezorerie şi tranzactionare pe pieţele financiare, pentru peste 40.000 de clienti.

„ING va continua să ofere servicii de custodie locala în Polonia, unde există o puternică piaţă de capital şi o bază largă de clienţi locali, banca deservind câteva sute de fonduri locale. Tranzacţia anunţată astăzi nu are impact asupra operaţiunilor de retail, asigurări sau de investment management din Europa Centrala şi de Est”, se mai precizează în comunicat.

ING estimează că tranzacţia nu va avea un impact semnificativ în rezultatele băncii. Transferul depinde de acordul clienţilor şi de aprobarea instituţiilor de reglementare din anumite ţări.

„Această tranzacţie reconfirmă în mod categoric angajamentul Citi faţă de Europa Centrală şi de Est precum şi faţă de strategia de creştere în regiune (…) Este o investiţie importantă care ne va îmbunătăţi în mod semnificativ poziţia pe piaţă şi care va crea o serie de sinergii în acest segment de business, generând astfel beneficii substanţiale pentru clienţii noştri”, a declarat Zdenek Turek, director general al Citi pentru regiunea Europa Centrală şi de Est, citat în comunicatul Citi.

Băncile estimează că tranzacţia se va finaliza în trimestrul al II-lea al acestui an, dar migrarea completă a afacerilor clienţilor se va încheia cel mai probabil în primul trimestr din 2014. Pe parcursul acestui proces, ING va continua sa ofere servicii clientilor sai.

Serviciile de custodie oferite de ING includ păstrarea în siguranţă şi decontarea tranzacţiilor cu valori mobiliare, colectarea de informaţii precum şi colectarea veniturilor aferente instrumentelor financiare. Tranzacţia vizează aproximativ 130 angajaţi din cele 7 ţări.

ING a fost prima bancă de custodie licenţiată în România, în 1996, iar în prezent este principalul jucător pe piata locală de custodie.

Prin intermediul segmentului Citi Securities and Fund Services, experţii Citi oferă emitenţilor instituţionali, intermediarilor şi investitorilor din întreaga lume soluţii personalizate, valorificând platformele globale bazate pe o arhitectură deschisă, modulară. Cu active în custodie în valoare de 13.5 trilioane de dolari şi având cea mai extinsă reţea proprie, Citi pune la dispoziţia clienţilor expertiză locală şi acces global, pentru a oferi valoare adăugată procesului investiţional.

Te-ar mai putea interesa și
Kazahstanul vrea să-și crească masiv exportuirle de petrol ocolind Rusia
Kazahstanul vrea să-și crească masiv exportuirle de petrol ocolind Rusia
Kazahstanul şi-ar putea majora semnificativ exporturile de ţiţei de la portul turcesc Ceyhan, a declarat luni ministrul Energiei, Almasadam Satkaliyev, o decizie care ar reduce ponderea de peste......
Elon Musk consideră că SUA ar trebui să renunțe la avioanele de vănâtoare în favoarea dronelor
Elon Musk consideră că SUA ar trebui să renunțe la avioanele de vănâtoare în favoarea dronelor
Miliardarul american Elon Musk, desemnat de preşedintele ales al SUA, Donald Trump, să conducă un departament care va ...
Olaf Scholz se opune amenzilor impuse de UE companiilor auto care nu respectă limitele impuse emisiilor de carbon
Olaf Scholz se opune amenzilor impuse de UE companiilor auto care nu respectă limitele impuse emisiilor de carbon
Cancelarul german Olaf Scholz a declarat luni că nu ar trebui să existe amenzi în Uniunea Europeană pentru companiile ...
Romanian Business Leaders cere partidelor pro-occidentale să strângă rândurile în fața lui Călin Georgescu pentru a apăra libertatea și democrația
Romanian Business Leaders cere partidelor pro-occidentale să strângă rândurile în fața lui Călin Georgescu pentru ...
În urma desfășurării ieri a turului I al alegerilor prezidențiale, Fundația Romanian Business Leaders a transmis un ...