Adrian Sârbu a pierdut 27 de milioane de lei la Studiourile MediaPro

Studiourile MediaPro Buftea, parte a grupului Media Pro, patronat de Adrian Sârbu, au înregistrat pierderi de 26,8 milioane de lei, anul trecut, din afaceri de 72,2 milioane de lei, potrivit raportărilor trimise la Bursa de Valori Bucureşti.
Adrian N. Ionescu - vin, 26 apr. 2013, 10:56
Adrian Sârbu a pierdut 27 de milioane de lei la Studiourile MediaPro

În conturile Studiourilor Media Pro Buftea (simbol bursier STUD), au atârnat cel mai greu pierderile financiare, de peste 16,7 milioane de lei, rezultate „din cheltuielile cu dobânzile la creditele şi împrumuturile angajate de societate”, potrivit raportului trimis la   Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Totodată, compania a încheiat cu ING Bank mai multe contracte de facilităţi de credit, inclusiv unul de „cash pooling”, pe baza căruia mai multe companii din grupul patronat de Adrian Sârbu se pot împrumuta între ele.

Studiorile Media Pro Buftea (STUD), o companie a Media Pro Pictures,  nu au avut niciodată profit, cel puţin din 2006 încoace, ci pierderi de cel puţin 9 milioane pe an. Cele mai mari pierderi au fost înregistrate anul trecut: aproape 33 de milioane de lei.

Totuşi, raportul pe anul trecut al companiei afirmă că „pierderea contabilă la 31.12.2012 se va recupera în exerciţiile financiare viitoare, în conformitate cu legislaţia în vigoare”.

Datoriile totale pe termen de un an ale  Studiourilor Media Pro Buftea (STUD) erau de peste 141 milioane de lei la 31 decembrie, în vreme ce activele nete de datorii curente se ridicau la 179 de milioane de lei.

Pe de altă parte, Studiourile MediaPro au creanţe comerciale de aproape 31 de milioane de lei.

Studiorile Media Pro Buftea (STUD) valorează puţin peste 11 milioane de lei la BVB, unde este listată pe piaţa Rasdaq, dar aproape deloc tranzacţionată.

Valoarea contabilă a terenurilor şi imobilelor companiei este de peste 123 de milioane de lei.

Media Pro Pictures deţine peste 92% din acţiunile STUD, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), mai are 4,5%, SIF Muntenia (SIF4)  – 2,3%,  iar restul se află în posesia unor persoane apropiate companiei.

Metodele de tip cash pooling se referă la managementul lichidităţilor, care implică agregarea soldurilor şi respectiv a dobânzilor pozitive şi negative, în scopul optimizării fluxului de lichidităţi. Termenul se referă, de regulă, la managementul lichidităţilor unui grup.

Te-ar mai putea interesa și
Fondul Sănătăţii are deficit de peste un miliard de euro. 90% din banii colectaţi la Fond provin de la asiguraţi, efect direct al taxelor introduse din 2023
Fondul Sănătăţii are deficit de peste un miliard de euro. 90% din banii colectaţi la Fond provin de la asiguraţi, efect ...
Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, din care e finanţat în mare parte sistemul asigurărilor sociale de sănătate, a încheiat primele zece luni ale acestui an cu deficit de......
Facebook a restricționat mass-media din Palestina să-și informeze cititorii prin intermediul rețelei sociale
Facebook a restricționat mass-media din Palestina să-și informeze cititorii prin intermediul rețelei sociale
Facebook, deţinută de compania americană Meta, a restricţionat capacitatea mass-media care operează în teritoriile ...
Guvernul a alocat 160 de milioane de lei pentru exproprierile necesare construcției podului peste Prut de la Ungheni
Guvernul a alocat 160 de milioane de lei pentru exproprierile necesare construcției podului peste Prut de la Ungheni
Guvernul a aprobat miercuri, prin hotărâre, declanşarea exproprierilor necesare construirii Podului peste Prut de la Ungheni, ...
Primul caz de gripă aviară la oameni a fost identificat în SUA
Primul caz de gripă aviară la oameni a fost identificat în SUA
Centrul american pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) a anunţat miercuri că un pacient a fost spitalizat din cauza ...