Autostrada Sibiu – Pitești: Pregătiri pentru așternerea primului strat de asfalt FOTO – VIDEO
Constructorul secțiunii 1 din Autostrada Sibiu - Pitești a adus pe șantier utilaje necesare așternerii asfaltului, potrivit unor imagini surprinse de pasionații de infrastructură. Realizat în proporție de 40%, primul lot în construcție din cel mai important proiect rutier al țării ar urma să fie deschis circulației anul viitor, potrivit estimărilor Asociației Pro Infrastructură (API).
„La vizita din 8 iunie 2021 în organizare am văzut apariția câtorva scule necesare așternerii asfaltului”, spune un pasionat de infrastructură, autor al celor mai recente imagini cu șantierul lotului 1 din Autostrada Sibiu – Pitești.
Săptămâna aceasta, Asociația Pro Infrastructură (API) a anunțat că lucrările continuă în ritm susținut pe lotul 1 al Autostrăzii A1 Sibiu-Pitești. „Austriecii de la Porr, împreună cu subcontractorul român Dimex, au ajuns la un stadiu fizic de 40% și se observă progres la terasamente dar și la structuri. În filmare se pot vedea șirurile de basculante în mișcare, semn distinctiv al unui șantier care avansează bine”, au spus reprezentanții API.
Ei au aduăgaut că o lucrare de artă inginerească intens dezbătută pe forumul Asociațieieste viaductul de la km 12 (Tălmaciu), un pod în consolă, tehnică mai rar folosită în România.
„Rezultatul va fi impresionant: un pod elegant, cu deschideri mari, linii curbe, iar calea de rulare va fi o succesiune de curbe largi, oferind șoferilor o vedere frumoasă atât a viaductului, cât și a munților Făgăraș în fundal. Dezavantajul este durata foarte lungă de execuție”, au subliniat reprezentanții API.
Ei speră la deschiderea pe un singur fir (semi-profil) a acestui viaduct în toamna anului 2022, împreună cu restul celor 13 km ai tronsonului, astfel încât șoferii să scape de coșmarul tranzitării zonei Tălmaciu-Veștem.
Lucrările de construcție pe lotul 1 Sibiu – Boița au fost demarate oficial în primăvara anului 2020, după ce a fost emis ordinul de începere pe 30 martie.
Contractul de proiectare și execuție pentru acest lot, cu o valoare de 612.647.863,28 lei, fără TVA, a fost semnat în data de 14 aprilie 2019, între CNAIR și compania Porr Construct SRL.
Potrivit prevederilor contractului a fost stabilită o perioadă de 12 luni pentru proiectare, 36 de luni perioada de execuție a lucrărilor și 120 de luni perioada de garanție.
Un proiect de hotărâre de guvern privind aprobarea unei strategii naționale privind dezvoltarea industriei până în 2030 ar putea fi aprobat în ședința de astăzi, 21 noiembrie, a......